UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "Wizytówką elbląskiego sportu od kilku lat jest kajakarstwo. " - założę się, że wizytówką Elbląskiego sportu jest sport młodzieżowy a nie żadne kajaki. Jakkolwiek doskonale rozumiem chęć i potrzebę (czasami zda się, że przymus jakiś) wypromowania wodniaków-swojaków, to może szanowni redaktorzy powściągną wodze fantazji i dadzą sobie spokój z tego typu bajkami? Mamy utalentowaną młodzież oraz fantastycznych trenerów w wielu dyscyplinach. Ciekawi mnie, jakie argumenty stoją za wyniesieniem kajaków nad inne aktywności.1). właściciel ma zawsze rację i nawet nie trza pkt.2
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    3
    Dumny Kaźmiż z Elbląga(2024-12-27)
  • @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Nikt rozsądny nie podważa sukcesów sportu młodzieżowego. Tym bardziej, że większość sukcesów kajakarzy to właśnie kategorie młodzieżowe. Redaktor S. Malicki pisze o dyscyplinie, a nie o kategoriach wiekowych. Odnoszę nieodparte wrażenie, że na ocenie tego artykułu zaciążyły względy pozasportowe i że w podpisie wystąpił drobny błąd - w "Dumny" miast "r" przez pomyłkę znalazło się "m".
    0
    3
    Janusz S.(2024-12-27)
  • @Janusz S. - Zupełnym przypadkiem red. M.rozpoczyna od kajakarzy, którzy w ostatnim roku zdecydowanie zaznaczyli swoją obecność na elbląskiej scenie sportowej. Jest to bardzo ciekawy wybór, jako że pomimo niewątpliwych sukcesów są w Elblągu kluby sportowe korzystniej wypadające w klasyfikacjach nie wspominając o całokształcie dorobku. Mam pewność, że ocena mojego komentarza podszyta jest jakimś pozasportowym przekazem. Trochę to dziecinne tak sobie literki przestawiać... S.Ranusz; może ja i durny (trochę po kądzieli), tatko prawili, że jednak - Dumny - po mieczu. Szczęście całe, że chociaż tytuł oznajmia subiektywnie dodam jeszcze, że selektywnie :)
    4
    0
  • @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Mój Drogi "Du. ny" po mieczu lub kądzieli (niepotrzebne skreślić)! Redaktor S. Malicki zupełnie nie przypadkiem rozpoczyna od kajaków, które w ostatnim roku zdecydowanie zaznaczyli swoją obecność na elbląskiej scenie sportowej (Twoje sformułowanie, być może sarkazm). A potem ponownie robi się enigmatycznie - "mamy utalentowaną młodzież oraz fantastycznych trenerów w wielu dyscyplinach", "są w Elblągu kluby sportowe korzystniej wypadające w klasyfikacjach nie wspominając o całokształcie dorobku"!!! Jacka młodzież, jacy trenerzy, jakie kluby?! Nazwij to! Nie przeczę, że są, że mają osiągnięcia, że warto o nich pisać, ale Redaktorowi S. Malickiemu wolno pisać jak mu się podoba, jak on to widzi. I tyle. Twój S. Ranusz.
    0
    2
    Janusz S.(2024-12-27)
  • @Janusz S. - Dziecinada... zaznaczyły i owszem - uznałem fakt i sam jesteś sarkazm. Wprawnego czytelnika enigma nie tyka i dostrzega, jak sztucznie pompowany jest klubik kajakarski. Nachalna (jak dla mnie) promocja na Portelu razi mnie - stąd też uszczypliwości. Boziu... , serio? Zacznijmy więc od szczypiornistek - kolejny sezon w najwyższej lidze. Wzmiankowani Judocy mniemam, że łącznie mają większy urobek. Ogromny sukces w szachach- pominięty i mnóstwo całe innych - tacka młodzież, nazwiska sobie wyszukaj. W życiu bym panu redaktorowi nie zabronił pisać tego, co szefuńcio nakazał. Dając red. prawo do swobody wypowiedzi mi jej wzbraniasz... ? Wiesz, co piszą {; -> wolność słowa oznacza możliwość powiedzenia tego, czego niekoniecznie chcesz słuchać i aż tyle JuRny Kaźmiż Twój również szcunken.
    4
    0
  • @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Ten klubik jak go nazywasz znalazł się wśród 600 klubów w kraju z najwyższą punktacją sportu młodzieżowego! Do tego z jedną z najwyższych punktacji w województwie- niestety nie znam precyzyjnie pozycji. Jest wszędzie w czołówce- no popatrz a to tylko taki klubik. Zazdrość i nienawiść przez ciebie przemawia od dawna, chociaż dla niepoznaki zmieniłeś styl pisania tego hejtu
  • Nie do końca rozumiem, dlaczego miałbym odczuwać zazdrość z powodu tego, że ktoś założył i prowadzi Klub sportowy? Najzwyczajniej w świecie nie rozpływam się nad sukcesami niszowej, chociaż olimpijskiej dyscypliny. Wśród 600 klubów powiadasz, no to teraz policz mi, ile mamy miast liczących sobie 100 000 ludzi w tym państwie... czy teraz rozumiesz. No to zrozum jeszcze to - niedługo filar tego (niestety) klubiku zostanie seniorem, a jeśli myśli o kontynuowaniu kariery, to przejdzie pod barwy najprawdopodobniej azs-u. Wtedy porozmawiamy o rankingach. W Elblągu nie ma i nie będzie takiego zaplecza jakie jest w Trójmieście w sensie naboru.
    2
    0
  • @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Chodzi o ranking w sporcie dzieci i młodzieży i ten jeden filar jak go nazywasz sam tego nie zrobił tylko cała rzesza zawodników klubu. Tak wśród 600 na kilkanaście tysięcy klubów sportowych w kraju a nie w miastach. Brak słów
  • Naprawdę bardzo proszę, jak masz ochotę rozmawiać z debilami to szukaj gdzie indziej. Czego nie rozumiesz? No przelicz sobie Ile punktów zdobył dla klubu imć Przemysław, a ile zdobyła reszta zawodników. Laika możesz zaczarować gładką gadką. Ja natomiast wiem co nieco o sporcie i nie dam się oszukać. I przestań na Boga mówić o "rzeszach zawodników" w klubie który liczy 20 kilka Osób. Dokładnie słów brak.
    0
    1
  • @Dumny Kaźmiż z Elbląga - To podaj proszę liczbę tych punktów skoro jesteś tak dobrze zorientowany 😁 z podziałem ile zdobył Przemysław którego wywołujesz, ile pozostali młodzieżowcy, juniorzy, mlodzicy- konkrety poproszę 😁 oj czytaj z uwagą te artykuły, które rzekomo tak cię irytują a nie poprzestajesz na tytule bo ilekroć jest w tytule kajakarstwo w Elblągu to działa na ciebie jak plachta na byka. P.s. pomnóż 20 razy 3😁
Reklama