UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Toć można z Pl. Słowiańskiego do Bażantarni jechać tramwajem nr 2
  • Pętla tramwaju nr 2 znajduje się obecnie ok.800 m od "Myśliwskiej", czyli to jeszcze ponad 10 minut pieszo - dla osób chcących dojechać na letni koncert do muszli (a często są to seniorzy) to już jest spora różnica. W czasach ze zdjęcia faktycznie można było dojechać do samej Bażantarni
  • Nie tylko w czasach ''ze zdjęcia '', bo jeszcze pod koniec lat 60tych tramwaj miał pętle przy muszli koncertowej. Wiem, bo miałem okoliczność ta trasą jeżdżić. W przeciwnym kierunku 2 jeżdziła Królewiecką, Stoczniowa przez Brame Targową i na wysokości katedry skrecała do Pl. Słowiańskiego na kierunek Saperów.
  • Przy okazji jak zawsze warto przypomnieć, że nie ma w tym mieście bardziej odrealnionego postulatu niż przedłużenie tramwaju do muszli. Przy tylu potrzebach jakie to miasto ma
  • To muszą być bardzo zniszczeni życiem seniorzy że mają problem przejść 800 m. Jak dbasz tak masz. Taxi sobie weźta. Ja płacę
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    4
    11
    Macie 13 i 14 ode mnie(2025-01-30)
  • Drogi Panie: Tak jak napisał autor przy muszli nie było pętli tramwajowej. Tramwaj dojeżdżał do istniejącego dzisiaj parkingu. Motorniczy " zabierał" wajchę i szedł na drugi koniec tramwaju, i ruszał w kierunku miasta. Im
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    8
    0
    Katamaran(2025-01-30)
Reklama