UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Franciszek Żwirko, Jerzy Bajan, Stanisław Idzikowski, Bolesław Orliński, Stanisław Płończyński, Stanisław Skarżyński, Janusz Meissner, Wacław Nycz, Krzysztof Lenartowicz, Janusz Darocha, Włodzimierz Skulik, Krzysztof Wieczorek, Michał Wieczorek nie będą mieli swoich następców w lotnictwie sportowym. Nikt już nie będzie udowadniał wielkich umiejętności naszych lotników sportowych, BO KOMUŚ PRZESZKADZA LATAJĄCY SAMOLOT. Bo głośny, a więc niech nie lata. Także melduję, że sport lotniczy w WOLNEJ Polsce umiera, bo NIE WOLNO latać samolotami sportowymi.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    8
    7
    PO od pociaka(2022-09-02)
  • @PO od pociaka - Co ma piernik do wiartaka?
  • @PO od pociaka - Nie znam tych Panów. Szanuję ich pasję i dokonania. Ale nie moim kosztem. Ja mam też prawo do realizowania swoich pasji. A ten warkot po prostu mi w tym przeszkadza.
  • @PO od pociaka - O jakich osiągnięciach lotniczych mówimy? Przecież wszyscy w Elblągu wiedzą i ci broniący tego samolotu i ci, którzy go krytykują, że nie chodzi tu o żadne osiągnięcia lotnicze, tylko o komercyjną działalność tzw. Strefy Baltic. Przecież dobrze wiemy, że to nie ma nic wspólnego z biciem rekordów itp. A właśnie. Co z tym rekordem z ubiegłego tygodnia? Jakoś cicho się nagle zrobiło?
  • To jest po prostu zwykła ignorancja żeby nie wiedzieć kim byli Żwirko i Wigura. I takie coś uważa się za ważne na tyle by komuś z pasją zakazać lotów. Czy ty się słyszysz
  • Oczywiście wiem kto to był Żwirko i Wigura. Ale nie wydaje mi się, że tutaj i dzisiaj o nich chodzi. O ile dobrze pamiętam, to ustanawiali rekordy w latach 30-tych i na pewno nie latali ludziom nad głowami po 10 godzin dziennie. Nad Elblagiem od kilku lat rzęzi ten samolot. Proszę podać rekordy, jakie w związku z tymi lotami zostały pobite. Może rzeczywiście o czymś nie wiem. I jeszcze jedno. Dlaczego Wy lotnicy jesteście tscy agresywni? Wasze komentarze, są zawsze obraźliwe.
  • Bez obrazy i bez złośliwości... Lotnisko na Skrzydlatej istnieje już od bardzo dawna. Powstało przed wojną. Ktoś zdecydował się zamieszkać w jego sąsiedztwie a teraz narzeka? To co, wstrzymać tam wszelkie starty, lądowania i przeloty, bo ktoś kto tam znalazł dom z wyboru i wiedzą o lotnisku ma problemy z hałasem? Przypomina mi to inną sprawę. Ludzie z miasta skorzystali z tanich działek i pobudowali się na wsiach. Teraz żądają od rolników aby zaprzestali swojej działalności, bo traktory warczą, zwierzyniec hałasuje i śmierdzi i w ogóle obciach przyjmować tam znajomych.
  • @Bsp - Ja już nie wiem, jak mam to tłumaczyć. Więc po raz kolejny powtarzam. Nie chodzi tu o starty lądowania i przeloty. Ten samolot krąży nad miastem całymi dniami. I kolejny raz. Nie mieszkam koło lotniska. Przestańmy udawać, że wszyscy w Elblągu kochają ten warkoczący w weekendy samolot.
  • Ja kocham samoloty i przestań narzekać bo to już chorobliwe. Poziom hałasu znacznie mniejszy niż dzwony kościelne, a te Ci nie przeszkadzają. ciekawe dlaczego?
Reklama