UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Nie do końca rozumiem z jakiego powodu, usilnie wmawia się nam zagrożenie ze strony Rosji. Jaki cel takiej inwazji? Co miałaby zyskać. Z drugiej strony dokładnie jak przedstawił to MSZ Węgier - To Europa(Bruksela) prowadzi politykę zmierzającą do konfrontacji. Nie chce pokoju. To my mamy u siebie myśliwce obcych państw latające na granicy (a może nie tylko... ). Dlaczego ktoś podjudza nas na Rosjan identycznie jak Ukraińców, wmawiając nam potęgę?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    13
    28
    Dumny Kaźmiż z Elbląga(2025-04-01)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Szanowny Panie, kolejność była taka, to Rosja napadła na Ukrainę a nie na odwrót. Niezależnie co byś Pan powiedział, to Ukraina jest poszkodowana a nie Rosja. Jak rozumiem, Pan dziś razem z Orbanem byś Ukrainę sprzedał jak to uczyniono z Czechosłowacją w 1938 roku? Zwykła cwaniacka sprzedaż a jak to potem Polsce i innym wyszło bokiem i to na ile lat. W Adolfiku też nikt nie widział zagrożenia, taki ładnie uczesany Pan i jaki wyprostowany. No i ten wąsik, ach ten wąsik…
    12
    6
    Kosmita(2025-04-01)
  • Zgodnie z twoim tokiem myślenia, to Polska odpowiada za wybuch II wojny światowej, bo nie chciała oddać Niemcom kawałka terytorium pod Gdańskiem.
    7
    3
    KapitanSzyderca(2025-04-01)
  • Kosmita No właśnie, Adolfik też miał rację ujmując się za Sudeciakami oraz delikatnie prosząc o ten mały korytarzyk do Prusków, tak jak Putek do Krymka. Ktoś chyba ma braki z historii, prawda?. Proszę dalej licytować, bardzo proszę. Start!
    1
    2
    Kosmita(2025-04-01)
  • Kosmita No właśnie, Adolek też miał rację ujmując się za Sudeciątkami oraz delikatnie prosząc o ten mały korytarzyk do Prusiów, tak jak Pucio błagał do Krymka. Ktoś chyba ma braki z historii, prawda?. Proszę dalej licytować, bardzo proszę. Start!
    1
    5
    Kosmita(2025-04-01)
  • @Kosmita - Drogi Kosmito. Zdawałoby się, że jako postronny obserwator jesteś w stanie wzbić się ponad propagandę i spojrzeć na całość z pewnego dystansu. Jeśli więc poczynimy całkiem słuszne założenie, że obie strony się swoją propagandę i posłużymy się tylko tym co uznamy za fakt. To mieszkańcy Krymu w referendum wybrali przynależność do Rosji i od tego się zaczęło. Ukrainę już dawno sprzedał Trump więc ciężko by Orbanowi było zrobić to ponownie.
    2
    2
    Dumny Kaźmiż z Elbląga(2025-04-02)
  • @Kosmita - No cóż, słabo jak dotychczas poznał Waść ludzi. Dopytał Pan, kto sponsorował tego malarza... , w jaki sposób osiągnął taką pozycję? Kosmito opamiętaj się, jako podobno przedstawiciel obcej rasy bardzo mocno skupia się Waszeć na wyglądzie a to chyba wam, różnicy robić nie powinno? Czy szanowni kosmita doda coś jeszcze w odpowiedzi na moje pytanie - czego ta Rosja mogłaby tu chcieć u nas... ?
    3
    2
  • @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Mieszkańcy Krymu "wybrali" w referendum. Obśmiałem się po pachy. Jak byś mógł, to byś czcionkę w komentarzach zmienił na czerwoną co? To teraz jedź sobie do jakiegoś kraju i jako "obcy" powiedz, że organizujesz referendum i ty będziesz liczył głosy. Jak wyjdzie 120% poparcia, to referendum jest ważne i wiążące i możesz sobie wziąć ten kraj. Tam u ciebie na kremlu naprawdę wierzą, że jesteśmy tak niedorozwinięci i weźmiemy na serio to co karzą ci tu pisać?
    2
    2
    KapitanSzyderca(2025-04-02)
  • @KapitanSzyderca - A może jakieś dowody na poparcie swojej teorii? Dlaczego niby miałbym gdziekolwiek wyjeżdżać, żadnego referendum organizować też nie zamierzam. Uważam jednak, że należałoby coś zrobić zanim Amerykanie i Rosjanie rozbiorą sobie Ukrainę. Tylko co... , i nadal brak odpowiedzi na najważniejsze pytanie, za to kupa inwektyw i oszczerstw.
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 1.Cóż Ruskie mają do zaoferowania światu poza draństwem, zbrodnią i skór…stwem? 2.Wolę każdego DODŻA, KADILAKA CZY SZEWROLETA od MOSKWICZA, ŁADY CZY WOŁGI.3.Względem kumplowania z Amerykańcami lub Ruskimi, to wolę być biedakiem u bogacza niż bogaczem u biedaka.4.Blondasek dziś jest, ale za 4 lub 8 lat już Go nie będzie czego nie można powiedzieć o Puciu.5.Wolę ROKENROLA niż RUSKĄ DUMKĘ.6.Wzgledem KRYMKA to on się należy Ukraińcom już chociażby za unicestwienie głodem milionów. Należą IM się za ten GŁÓD potężne kontrybucje, ale jak Ruski kasy nie mają to niech płacą terytoriami.7.Zamknięcie MEMORIAŁU świadczy tylko o tym jak PRAWDA MOCNO KOLE W OCZY.8.Co do tego co Ruskie mogą chcieć od Polski, to wspomnę tylko o korytarzyku do Królewca.9.To tylko najprostsze sprawy, ale proste sprawy warunkują Wasze życie. W końcu macie je tylko raz.
    3
    0
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 1.Cóż Rosja ma do zaoferowania światu poza zbrodnią i draństwem?
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 2.wolę każdego dodża, kadilaka czy szewroleta od moskwicza, łady czy wołgi.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 3.Względem kumplowania z Amerykańcami lub Rosją, to wolę być biedakiem u bogacza niż bogaczem u biedaka.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 4.Blondasek dziś jest, ale za 4 lub 8 lat już Go nie będzie czego nie można powiedzieć o Puciu.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 5.wolę rokenrola niż royjską dumkę.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 6.Wzgledem KRY…CIA to on się należy Ukr… już chociażby za unicestwienie głodem milionów. Należą IM się za ten GŁÓD potężne kontrybucje, ale jak Rosja nie ma kasy to niech płacą terytoriami.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 7.Zamknięcie MEMORIAŁU świadczy tylko o tym jak PRAWDA MOCNO KOLE W OCZY.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 8.Co do tego co Rosja może chcieć od Polski, to wspomnę tylko o korytarzyku do Królewca.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - 9.To tylko najprostsze sprawy, ale proste sprawy warunkują Wasze życie. W końcu macie je tylko raz.
    0
    2
    Kosmita(2025-04-02)
  • @Kosmita - To leć, pomieszkaj i spróbuj żyć w tej Ameryce. I za jakiś czas napisz, czy dalej lubisz "rokenrola"... A produktów tych koncernów samochodowych wymienionych przez ciebie, to już też jak na lekarstwo... O Detroit słyszałeś?
    0
    0
    Kto wie, ten wie(2025-04-02)
  • Kosmita @Kto wie, ten wie - Słowem nie wspomniałem, że chcę mieszkać w USA a Ty jak chcesz to se mieszkaj za Bugiem. Jeśli chodzi o produkty samochodowe to każdy 50-letni amerykański wyrób jest lepszy od rocznego Rosyjskiego. Względem Detroit to w każdym miejscu globu są nieudane działania gospodarcze. Zaś ROKENROL TO ROKENROL i tyle.
    1
    1
    Kosmita(2025-04-02)
  • @Kosmita - Korytarz do Królewca... , co to w ogóle ma być? I to od Polski chcomn kutwy syny. Mnóstwo punktów, a jakbyś nic nie napisał, tymi komentarzami laurkę żeś podpisał. Weź tam poleć na orbitę i sprawdź sobie gdzie Królewiec leży i jaki korytarz królewiecki o czym ty w ogóle gadasz? Czysta demagogia i kosmityzm. A tu cały ten pies pogrzebany, prosta sprawa Po co? No i dupa odpowiedzi nie ma a ja jestem Ruska unuca. Odnośnie tego nieszczęsnego referendum, no to ja nie wiem osobiście jak było, ale bardzo mnie cieszy że ty wiesz.
    0
    1
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Krótko, PRZESMYK SUWALSKI. GEOGRAFIA się kłania a sowa dostępne w INTERKU. Względem ONUCY to nigdy nie posunąłem się do tego aby kogoś WYZYWAĆ i się nie posunę. Wyzywactwo świadczy o małości WYZYWAKA i jego nieskomplikowanym sposobie myślenia. Chociaż nie, niech już zostanie ta małość. Koniec wykładu, dziękuję za uwagę.
    1
    0
    Kosmita(2025-04-02)
  • @Kosmita - o czym ta mowa trawa? Serio to właśnie dostrzega kosmita? Całe życie uważałem, że najbardziej niebezpieczni są ludzie i jak widzę kosmici, charakteryzujący się tak wielką pewnością jaką prezentujesz. Przeświadczenie o własnej nieomylności i wiedzy co do motywów jednych do drugich na trzecich. No gratuluję! Skoda tylko, że poza kilkoma życzeniami i wyrażeniem własnej woli (mało tu kogo na Ziemi interesującej) nic konkretnego nie wydukałeś. Widzisz ja bym wolał mieć dostęp do tanich surowców z Rosji, i produkować swoją technologię, niż ruski gaz od Hamrykańskiego pośrednika. Handlować z całym światem i skupić się na istotnych sprawach nie zbrojeniach.
    0
    2
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Porządny Kosmita zbrodniarzowi się nie kłania. Ze ZBRODNIARZAMI interesów się nie robi. Zaś robienie interesów dobrych czy złych zależy tylko od rozumności robiącego te interesy. Jak zbywa na rozumności to i interesy koślawe.
    1
    1
    Kosmita(2025-04-02)
  • @Kosmita - Ty wolałbyś śmigać Eslą, ja na Paryż - Drakkar poproszę Kamaza. Tylko Rosjanka nigdy merykańska flondra, nie dla poniżających umów wasalnych. I papatki dla dularów już SOON. Jak tylko Chiny rozwiążą kłopot z nadmiarem długu w zielonych.
    0
    2
  • Kosmita @Dumny Kaźmiż z Elbląga - To tylko świadczy, że masz wybór i dobrze, niech Tobie będzie. Zaś odnośnie zbrojeń, to jeśli się mieszka w jednym domu z sąsiadem zbrodniarzem lub innym wariatem a nie można się gdzie indziej wyprowadzić, to trzeba się zabezpieczyć przynajmniej jakimś bejsbolem.
    2
    0
    Kosmita(2025-04-02)
  • @Kto wie, ten wie - Mnie tez straszono, a w UK żyje się dużo lepiej niż w cwaniackiej Polsce. Polski na świecie nie lubią właś nie za legalne cwaniactwo, tak.
  • @KapitanSzyderca - Kiedy referendum w Polsce, że chce do Rosji - bandyta już ma partię (PIS) co może to zrobić, bo naiwnych w Polsce nie brakuje. dopiero jak pociągami na wschodnią otchłań pojadą w nocy zabrani z mieszkań, zrozumieją, że Rosja nie jest żadnym przyjacielem.
Reklama