UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Tylko niestety większość, która dostaje te paczki są jeszcze w wieku produkcyjnym i mogłaby pójść do roboty i nna to zarobić, tylko po co jak można dostać za darmo!!!!!
  • Dokładnie tak. Większość zgłaszających się woli dostać niż zmęczyć się pracą. Dlaczego ktoś inny ma im dać bo im się nie chce pracować?
  • A po co pracować? dadzą wszystko za darmo jedzenie, ciuchy opał pieniądze na pokrycie długów z zasady ci ludzie nigdy nie pracowali nawet na starość dostaną wszystko za darmo bo nie będą mieć emerytury nawet nie muszą zebrać zrobią to za nich inni, no cóż słyszałem kiedyś jak pobierali obiady oj ile narzekania jakie nie smaczne za mało mięsa itp, pieniązki które dostaną na dzieci 800płus idą na przelew teraz również na święta dostaną jedzenie tylko zakupią popitkę i cacy. trzeba myśleć głowa nie jest tylko do noszenia czapki po co się wysilać jak wszystko za darmo oni wychodzą z przekonaniem jak Kiepski że wtym kraju z ich wykształceniem pracy nie ma i nie mają zamiaru jej szukać ba sa tak charytatywni że otrzymaną kasze i ryż wysypują dla gołębi
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    11
    2
    Grażyna12(2024-12-15)
  • @Grażyna12 - Wszędzie widzisz patologie, naciagaczy i nieudaczników. Boli Cię 800 plus i emerytury. Powiem Ci prostym przekazem - nie wszyscy są piękni, bogaci, dobrze zorganizowani życiowo, za to wielu jest chorych, samotnych i bezradnych i nawet gdyby pomoc innych podzieliła się między tych o których Ty piszesz, a tych o których ja pisze to i tak jest w porządku bo jesteśmy społeczeństwem i mamy obowiazek chronić się wzajemnie i pomagać. A językiem owsiakowych aktywistów - nie chcesz pomagać to przynajmniej nie przeszkadzaj. Nie jestem beneficjentem programów społecznych czy różnych tam zbiórek, ale widzę jak wielu osobom taka pomoc zwróciła godność i dała poczucie pewnej normalności. A patologie są wszędzie, w każdych środowiskach i społecznościach. Taki jest świat.
  • nigdy się tego nie nauczą jak będą ciągle mówić daj daj daj!!!!!
Reklama