UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Mnie jako młodzież gryzie to że przez pis mamy pisflacje i ceny w sklepach wyższe niż w Niemczech. Prąd mamy 3x droższy niż młodzież w Hiszpanii i do tego muszę płacić haracz emerytom
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    14
    Młodzi przeciw pis(2025-03-27)
  • @Młodzi przeciw pis - Jaki haracz emerytom? Gdyby nie obecni emeryci nie byłoby ciebie, a Polska byłaby wciąż pod radzieckim zaborem. Ja płacę haracz na 800+, żadnych dodatków nie miałam nawet tzw. rodzinnego nie otrzymywałam za zbyt wysokie zarobki (przychody w rodzinie). Dzieci utrzymaliśmy sami i zadbaliśmy o ich wykształcenie. Jakich programów rozdawniczych jesteś beneficjentem?
  • @Młodzi przeciw pis - Ty już zacząłeś odkładać na swoją emeryturę i świadczenia z ZUS będziesz miał w głębokim poważaniu.
    3
    1
    GłębokaMyśl(2025-03-27)
  • Gdyby austriacki malarz nie rozpętał piekła na świecie, ruskie czołgi nie musiałby jechać na Berlin, nie byłoby czerwonego zaboru w Polsce, moi dziadkowie nie spotkaliby się w Elblągu po wojnie, mój ojciec by się nie urodził i nie byłoby mnie na świecie. Twoje przypisywanie zasług emerytom sięga trochę dalej, a tym samym odbiera im te zasługi, które tak dzielnie przypisujesz. Zapamiętaj sobie raz na zawsze. Płacili 12 składek w roku. DWANAŚCIE! Nie 13,nie 14,tylko 12.Wszystko co jest ponad 12,jest dla obecnie pracujących haraczem.
    3
    7
    DasModel(2025-03-27)
  • @Młodzi przeciw pis - no właśnie wzorcowo pokazałeś jak nisko stoicie intelektualnie, DNO
  • @Młodzi przeciw pis - Czas żeby zacząć uczyć tą młodzież co to jest inflacja i jakie czynniki odpowiadają za jej wzrost i spadek. Bo jak widać po tym ekonomiście i jego komentarzu to w szkole tego nie uczą albo komentujący nie uważał na lekcji..
  • @Młodzi przeciw pis - kompletna ignorancja ekonomii sprawia że pojawiają się takie komentarze, nie dziwi mnie więc że można łatwo manipulować społeczeństwem zwłaszcza młodym i odpowiedzialnością za globalną inflacje obarczać Kowalskiego z Sudanu.
Reklama