UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Sporawa kształtuje się tak: Dzisiaj z rana poszedłem po bułki do piekarni.31 grudnia za bułkę kukurydzianą i sznytkę zapłaciłem 3,00 zł. Dzisiaj 2 stycznia 2025 ten zestaw kosztował 4,50zł. Podwyżka 50%. Dobre co? To konkretnie w Piekarni Warmińskiej. Na marginesie to do czynszu też mi dołożono! W 2023 za 45mkw płaciłem 450 zł. Dzisiaj w styczniu 2025 do zapłaty będę miał 840zł. Wszystko to podwyżki za ciepło od EPEC. Można się wściec? MOŻNA! Czy Prezydent Miasta Elbląg planuje podjąć jakieś działania w sprawie ograniczenia i zapobieżenia dalszych podwyżek? No i niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego jest tak drogo? Dzisiaj koszt utrzymania mieszkania (dodatkowo uwzględniając wysoki koszt kredytu hipotecznego) stanowi główny koszt w moim budżecie. Zarabiam za dużo by starać się o dopłaty i zarabiam za mało by żyć nie oszczędzając. To jakaś postrzelona sytuacja! Wzywam Władze Miasta do odpowiedzi!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    69
    5
    Jan zainteresowany(2025-01-02)
  • @Jan zainteresowany - Planowane są analizy, projekty, konsultacje, kosztorysy, dotacje, proopozycje i inne czynności związane z polepszeniem sytuacji i warunków w mieście. Wystarczy czytać Portel.
  • jak zawsze, kapusta wyrzucona w błoto. jeśli ironizujesz to musisz to robić czytelniej, sam miałem wątpliwości co do twoich intencji
    1
    5
    Jacyna(2025-01-02)
  • @Jan zainteresowany - Nie dołuj się, a będziesz zdrowszy. Bo jak będzie z tobą zdrowie to inaczej spojrzysz na swoją "dolę"
  • Nie dołuję się. Daję radę! Ale na wakacje w Zakopanym nie stać mnie! Chciałbym misia na Krupówkach złapać za rączkę i pogłaskać po grzbiecie. Zjeść szaszłyka za 250zł/kg. I kilka jeszcze innych marzeń chciałbym doświadczyć! Zarabiam blisko średniej krajowej a jestem dziadem
    4
    0
    Jan zainteresowany(2025-01-02)
  • @Jan zainteresowany - To jedź do ruskich, albo chińczyków. Tam wszystcy zadowoleni.
    1
    0
    entuzjasta(2025-01-03)
  • @entuzjasta - Żyję w Polsce. Jestem Polakiem. Nie mam potrzeby wyjeżdżać gdziekolwiek!
    0
    1
    Jan zainteresowany(2025-01-04)
  • @Jan zainteresowany - 1971 zaplanowano budowę elektrowni jądorowej w Żarnowcu.1998 gotowe 80%, zamówione/zapłacone obudowy reaktorów, niestety PRL bankrutuje i w 1988 budowę zamrożono. Rok 1990 - lobby górnicze wymusza skasowanie projektu. Rok 2003 - w UE uchwala się sytem handlu emisjami CO2 czyli ETS.3 grudnia 2024 polski Sejm głosami 390 posłów przyjmuje implementację zasad ETS do polskiego prawa. Mamy dwadzieścia lat by się przygotować.2007 UE przyjmuje nowy pakiet celów klimatycznych na rok 2020.Niemcy, Czechy, Węgry... wszyscy się modernizują. W 2007 gdy UE to uchwala - polski minister w UE nawołuje do "zakazania promocji homoseksualizmu". Rok 2016 - zakaz budowy wiatraków na lądzie. wyborach). Rok 2024 - ceny energii w Polsce najwyższe w UE, inne kraje przez 20 lat przestawiły się i nie przejmują się ETS-ami. Hashtagi: #tak
Reklama