UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Wywłaszczyć i zbudować drogę, która jest dla każdego mieszkańca potrzebna i przede wszystkim wstawić zakaz parkowania!!!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    33
    10
    EL Kierowca(2024-11-25)
  • @EL Kierowca - Wywłaszczyć z czego? Tam nikt nie ma żadnego prawa własności.
    31
    12
    DasModel(2024-11-25)
  • @DasModel - Dokładnie. Tam można najwyżej poinformować żeby zabrali swoje rzeczy i to co uważają bo za tydzień wjeżdżają maszyny i robią drogę. Wywłaszczyć z odszkodowaniem można kogoś kto jest właścicielem danego gruntu.
  • @DasModel - Ale już to co się na tych działkach znajduje jest prywatną własnością… w te działki często użytkownicy inwestowali przez lata. Hashtagi: #WygnanaOgrodniczka
  • "Ale już to co się na tych działkach znajduje jest prywatną własnością… w te działki często użytkownicy inwestowali przez lata. " to gratuluje pomysłu pompowania pieniędzy w teren, którego nie jest się właścicielem i w każdej chwili można z niego wylecieć.
    8
    11
    DasModel(2024-11-25)
  • "Ale już to co się na tych działkach znajduje jest prywatną własnością... " - to ja powiem ci tyle że prawnie, nawet jak dzierżawisz działkę i postawisz na niej domek to ten domek staje się własnością właściciela działki. Przerabiałem to na dzierżawionej od lasów działce nad jeziorem. Mój domek był ich domkiem. Miejsce pod blokiem, chociaż parkuję na nim 30 lat nadal nie jest moim. Chociaż przyzwyczaiłem się :)
  • @EL Kierowca - Dla każdego mieszkańca? Ja tej drogi jakoś nie potrzebuje a będzie robione również z moich podatków. Ale przecież kierowca to święta krowa, dla niego wszystko.
    0
    5
    ........(2024-11-26)
  • stryjek998 @DasModel - I widzisz jak się mylisz. Odszkodowania nie za ziemię, która jest oddana w użytkowanie dla działkowców. Ale za nasadzenia np drzewa, krzewy i oczywiście wybudowane altany ogrodowe, odpowiadające normom. Bo jak ktoś postawił ponad stan, to może zapomnieć o pieniążkach za altanę.
    3
    2
    stryjek998(2024-11-26)
  • @stryjek998 - Podstawę prawną poproszę. Pójdę na cudzym gruncie postawię garaż i odszkodowanie poproszę. Proporcjonalnie kto oceniać ma co jest ponad stan a co podlega odszkodowaniom? Działkowicze dawno mogliby status tej ziemi uregulować ale wygodnie jest siedzieć sobie za darmo na włościach. Sprzedam działkę ROD 20tys, sprzedam działkę ROD 10tys. Biznes kwitnie.
  • @DasModel - prawa własności może nie mają ale altanki, krzewy, drzewka owocowe to jakiś koszt działkowcy jednak ponieśli. Jakbyś miał działkę ROD też byś za darmo nie oddał
    2
    1
    AnaHana(2024-11-26)
  • Dz. U.2021.1073 - Art.22.- [Obowiązek zapłaty odszkodowania przez podmiot likwidujący rodzinny ogród działkowy] - Rodzinne ogrody działkowe.
    0
    2
    Krisovatek(2024-11-26)
  • @AnaHana - Klucz do sprawy. Prawa własności nie mają. Koniec kropka. Nie tykaj niczego co nie Twoje. Jakbyś miał ROD? Nikt nie ma ROD im się tylko wydaje, że coś mają. Tumanem jest ten kto płaci jakieś kosmiczne kwoty za urojone wartości.
  • @stryjek998 - Może przeczytaj mój pierwszy komentarz, bo chyba alkohol zamroczył ci w oczach jego przekaz.
    0
    0
    DasModel(2024-11-29)
Reklama