UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • To świetna inicjatywa i chwała pomysłodawcom, organizatorom oraz uczestnikom. Ale czy przypadkiem nie jest to wyręczanie służb miejskich w ich statutowych obowiązkach?
  • Co jeszcze mają dla Ciebie zrobić jako mieszkańca, który najchętniej by tylko stał i patrzył jak wszyscy w koło Ciebie biegają, żeby miasto było piękne?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    4
    2
    KapitanSzyderca(2025-04-11)
  • @KapitanSzyderca - Przepraszam, czyli mieszkańcy mają sprzątać ulice i chodniki, wywozić nieczystości, malować pasy na asfalcie? A może to Ty reprezentujesz te instytucje które za to w mieście odpowiadają i biorą za to wynagrodzenie?
  • Ręka Ci odpadnie jak podniesiesz papierek, który jakiś niechluj wyrzucił? Odróżniasz codzienne sprzątanie przez dedykowane służby od akcji społecznej zorganizowanej przez miasto, której bardziej celem jest integracja mieszkańców w szczytnym celu? Coroczne Sprzątanie Świata też uważasz za wykorzystywanie? Tu nikt nie karze malować pasów na asfalcie. Czy jesteś z tych, którzy wywalają zużyte opony pod czyjś płot albo przy drodze, bo przecież nie będziesz ich woził do wyznaczonego punktu pomimo, że raz do roku można oddać za darmo?
    5
    2
  • @KapitanSzyderca - A te brudy z fosy są tegoroczne czy może nie dosprzątaliście ostatnim razem. Zacznijcie przeciwdziałać śmieceniu, to wówczas będzie mniej śmieci. Czas na wyższy poziom świadomości. Pytam gdzie w tym czasie będą służby sprzątające? Na pikniku? Tak - będą odpoczywać. Zaprosiłeś ekipę z MPO? Trzeba było zrobić tą akcję w styczniu lub lutym. Razem ze zbieraniem kry z fosy, bo brudna.
  • Moje metody przeciwdziałaniu śmieceniu ocierałyby się zbyt mocno o kodeks karny i sprzeciw organizacji humanitarnych. Co to jest MPO? Słyszałem, że było coś takiego wieki temu ale już dawno nie widziałem żadnego pojazdu z tym logo. I jeszcze jedna zła wiadomość. Jakbyś się nie starał, to dla mnie jesteś roszczeniowym, zgorzkniałym malkontentem, który uważa, że nic nie musi, a wszyscy w koło mają tańczyć jak zagrasz. Niestety w swoich wypowiedziach nie starasz się ani trochę, żebym zmienił zdanie. Mam uczulenie na takich ludzi i uważam, że powinni być wykluczeni ze społeczeństwa. Nawet w internecie. Nie wnoszą nic pozytywnego, a wręcz przeciwnie.
    1
    2
  • @KapitanSzyderca - Twój język wskazuje, że to Ty jesteś frustratem i furiatem. Ochłoń. Gdyby ludzie wiedzieli kto się kryje za Twoją ksywą to na pewno tłumnie by przyszli pogrzebać w fosie. Zadam pytanie używając Twoich określeń - ilu ludzi już wykluczyłeś ze społeczeństwa, na ilu innych masz uczulenie, ile razy otarłeś się o kodeks karny i protest organizacji humanitarnych za swoje reakcje, gdy ktoś nie myśli, nie mówi lub nie robi tak jak byś sobie tego życzył? PS - MPO to przodek Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej. Mają siedzibę na Szańcowej czyli obok fosy. Zaprosiłeś ich?
  • @KapitanSzyderca - Człowieku co za bzdury opowiadasz? Zapraszasz ludzi do grzebania w wodzie? To nie są papierki na ulicy. Syf zatopiony w brudnym żurze, gnijacy i z bakteriami, fekalia, wodorosty, muł, opony, sprzęt AGD. Tu powinny ewidentnie brac udział wyspecjalizowane służby i odpowiedni sprzęt. Mieszkańcy do pomocy a nie jako główna siła robocza. Ktoś to przemyślał?
Reklama