UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Zgodnie z artykułem 55 kodeksu wykroczeń ten, kto kąpie się w miejscu zabronionym, podlega karze do 250 zł grzywny albo karze nagany. Co ważne, karane jest także samo przebywanie w wodzie. Wykroczenie to może zostać popełnione zarówno umyślnie, jak i nieumyślnie (np. gdy nie wiedzieliśmy, że kąpiel w danym miejscu jest zabroniona). Co wtej sprawie robi policja i straż miejska?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    4
    Prawnik(2023-07-13)
  • @Prawnik - Taki z Ciebie "Prawnik" jak z koziej d**y trąba...
  • @Prawnik - Jakbyś był prawnikiem to byś wiedział. Samorząd uchylił mocą aktu prawa miejscowego też zakaz dla zawodników
  • skoro zawodnicy mogą tam. plywac to dlaczego zwykłym mieszkańcom się tego prawa odmawia? co to jest? jakąś kasta uprzywilejowana, a normalni mieszkańcy to pariasi? gdzie jest równość wobec prawa? dla mnie mandat 500 zł bo nie opłaciłem startowego organizatorowi czyli pani. prezydentowi? jakbym go opłacił to bym sobie mógł legalnie olyqac, nie płacę to policja
  • @Hgfd - Ty serio taki głupi jesteś, czy trollujesz? Zakaz nie jest dla widzimisię, ale dla bezpieczeństwa ludzi. Jak pozwolić się kąpać w rzece Elbląg, to będzie cała masa "pływaków", niekoniecznie trzeźwych. Kto nad tym zapanuje? Rzeka nie jest bezpieczna, w czasie zawodów można nad tym zapanować, obstawić.
  • póki co co u was się jeden przekręcił podczas tego pływania więc spokojniej z tym bezpieczeństwem bo to argument z.....
Reklama