35 zł za dzień to jakaś kpina. Jak oni to liczą że za kilka dni cena jest jak za opłatę roczną. Tak robią bandyci mafijni za pożyczony procent. Udostępniony skrawek wody w te i wewte bo dalej nie można o objętości jak w jakiejś sadzawce. Ktoś chce połowić 3-5 razy w roku, wyciągnie kilka płotek i ma za to zapłacić ponad stówe ?!!! Z wykupieniem pozwolenia na rok też jest podobnie bo kosztuje nie wiadomo jakie pieniądze. Za tyle to ja ryby nakupuje w sklepie i to gatunkowej że mi uszami wyjdzie. Tu złodziej siedzi na złodzieju w tym PZW. Zamiast dać ludziom w tym dzieciom i młodzieży dostęp do hobby za niewielkie pieniądze to zdzierają jak cygan za matkę.
Opłata roczna za wody nizinne to aktualnie 198zl. co obejmuje okreg PZW elblag w tym nogat i kilka poozumien w innych wojewidztwach oczywiscie bez wisly, do tego wpisowe cos ok. 25zl. do PZW. Wiec, genaralnie ceny sa wysokie jesli chcemy karmic PZW. W tym roku jednak nie dalem zarobic PZW, a wykupilem zezw. na wody morskie, ktore kosztyje tylko 49zl, a rzeka elblag od ujscia do mostu gdzie leci obwodnica wlaczajac rozlewisko rzeki elblag-cieplą stanowi wode morska, wiec panow ze strazy rybackiej PZW mam w powazaniu.
A tak poza tym, kontrole strazy rybackiej sa bardzo nieprzyjemne, panowie moga wystawic mandat w wysokosci 200zl za zasmiecanie lowiska bowiem regulamin mowi, w obrebie 5m od lowiksa nie wolno go zasmiecac (czyli de facto chcac lowic nalezy uprzatnac lowisko w tym polu, bo mozna byc posadzeni o jego zasmiecanie), czy za tkz. widelki z galezi uzywane jako podporki do wedki, czy za nieprawidlowa siatke do przetrzymywania ryb. No wlasnie Pan ze zdjecia trzyma ryby we wiaderku - co stanowi podstawe do wystawienia mandatu w wysokosci 200zl. Pan sie chwali, ze przychodzi codziennie na ryby. Zaloze sie, ze niedlugo moze spodziewac sie wizyty smutnych Panow z bloczkiem mandatow!