UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "szacunkowy koszt prowadzenia lekcji religii w szkołach i przedszkolach prowadzonych przez elbląski samorząd w roku szkolnym 2022/2023 wynosił 3 484 515,80 zł; w roku 2023/2024 już 3 923 848,20 zł. " Gdyby te pieniądze przeznaczyć na naukę gry w szachy to mielibyśmy samych arcymistrzów. Albo kilka kilometrów ścieżek rowerowych itp. A tak mamy "przedmiot", którego "nauka" jest fikcją.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    15
    6
    Grzegorz(2024-06-04)
  • @Grzegorz - Bo widzisz od etapu Konkordatu polskie władze zachowują się jak Wasal Watykanu. Kościół miał swoją rolę w obaleniu PRL był fundamentem i wsparciem dla opozycji. Jednoczył ludzi. A komu to przeszkadzało, że religia była poza szkołą. Salka parafialna przy kościele albo i lekcje religii w świątyni. Czytam ten list wystosowany do parafian a tam argument bo rodzice w natłoku obowiązków przestaną dowozić dzieci na lekcje religii. O masz Ci los. Bo ta religia to taki dodatek do I komunii pochodzi a potem dziękuję cześć i czołem. To kler sam nie widzi, że to wszystko jest kolanem dociskane. Odpływ ludzi z kościoła to ich świadomy wybór. Jak widzą co się dzieje w samych strukturach kościelnych.
  • Racja. Sam wystąpiłem z Kościoła, bo miałem już dosyć tego dociskania kolanem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    0
    Grzegorz(2024-06-05)
Reklama