UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • MariuszLewandowski-Fc Panie Malicki i Pan podobno otrzymał jakąś nominację do jakiejś nagrody za pracę dziennikarską ? Rozumiem że jest Pan osobą słabo widzącą dlatego proponuje szybką wizytę i dobrego okulisty. Pisze Pan o młodzieżowej Radzie Miasta ale o ile pamiętam nie był Pan na sesji inauguracyjnej ? Jeśli che pan być dziennikarzem piszącym " zza biurka" to proszę sobie zawód dziennikarza odpuścić bo oczernia Pan młodą ale bardzo energiczną urzędniczkę za to że jest Pan produktem dziennikarskopodobnym i nie potrafi Pan poświęcić czasu na zebranie materiałów i uczestnictwo w wydarzeniach o których Pan "pisze", Krytyka dotycząca biura prasowego jest zasadna ? Redakcja Portelu to chyba około 10 osób a w Biurze Prasowym UM są zaledwie dwie lub trzy osoby. Redakcji jest w Elblągu kilka - potrafi Pan wysnuć jakieś wnioski z tej informacji której jak rozumiem sam też nie potrafi Pan "wygenerować" ? Gdyby poświęcał Pan mniej czasu na "Olimpię " a więcej na obserwacje korytarzu Urzędu Miasta widziałby Pan grupy dzieci i młodzieży które Pani Sylwia "pilotuje" w tym nawet Pana przydymione okulary nie powinny przeszkodzić. Obawiam się że Pana urażona ambicja znajduje upust w szkalowaniu Pani Bożyk co o Pana etyce dziennikarskiej dobrze nie świadczy - co więcej świadczy o niej jak najgorzej. Proszę wracać do tematyko sportowej bo na samorządzie nie zna się Pan wcale.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    13
    MariuszLewandowski-Fc(2025-04-03)
  • @MariuszLewandowski-Fc - MaRyjuszku - ten pełnomocnik, to nie popisy na inauguracji. To też nie wycieczki po UM. Nazwijcie tą funkcję inaczej, np. "woźny UM". Podaj MaRyjuszku jedno działanie Pełnomocnika ds Dzieci i Młodzieży", to stricte zadanie, które pani zrealizowała przez rok funkcjonowania. Albo ta funkcja spełnia swoje zadanie, albo trzeba ją zlikwidować bo demoralizuje. Podobnie z MRM która "inauguruje" i natychmiast przechodzi w niebyt. Byłeś na inauguracji, a po niej ani "oni" ani ty nie zawracacie sobie uwagi pracą wynikającą ze Statutu MRM, a przede wszystkim brakuje wstydu z nieróbstwa. Przecież znasz to "takie będą Rz.... ". Jeżeli nie wiem czy jestem w stanie wykonać zadania na proponowanej funkcji, to jej nie przyjmuję, a jak ją przyjąłem i jestem nikim, to rezygnuję. Odrobina przyzwoitości i honoru, nawet u młodych ludzi.
    5
    0
    komsomoł(2025-04-03)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Panie Mariuszu, jeśli Sebastian jest - jak Pan twierdzi - „produktem dziennikarskopodobnym”, bo nie pojawił się fizycznie na jednym wydarzeniu, to kim Pan jest, skoro najwyraźniej całe swoje opinie buduje Pan na własnych wyobrażeniach i emocjonalnych wybuchach? Produktem myślopodobnym? Bo z faktami to Panu nie po drodze. Zanim zacznie Pan komukolwiek sugerować wizytę u okulisty, proszę samemu zajrzeć do lustra i zadać sobie pytanie: czy moje ego nie przysłania mi rzeczywistości? Sebastian nie tylko pisze rzetelnie, ale też jako jeden z nielicznych w tym mieście zadaje niewygodne pytania. A to, że ktoś w końcu zwrócił uwagę na PR-owe bajki zamiast ciągłego poklepywania się po plecach - boli? Widocznie boli. Jeśli krytyka biura prasowego jest „zasadna”, jak Pan sam pisze, to może warto w końcu coś z tym zrobić, zamiast atakować tych, którzy mają odwagę mówić głośno, że król jest nagi?
  • MariuszLewandowski-Fc Malickiego oceniałem podobnie jak Pan kiedy pisał o Olimpii i lobbował na rzecz klubu jako dziennikarz. Ok to może nie do końca etyczne ale do zaakceptowania. Każdy z nas zna wycinek rzeczywistości a ten dotyczący MRM znam jak widać z publikacji o niebo lepiej od autora mogę więc literalnie wskazać błędy warsztatowe i dezinformacje oraz miejsca gdzie chcąc napisać artykuł; powinien być i informacje które pominął - czy zrobił to przez nieuwagę czy celowo powinien z nim wyjaśnić Naczelny i Wydawca. Podczas mojego wystąpienia o rozmowy z młodymi Radnymi lekko nie było i może Pani Sylwia nie do końca się znalazła ale wstrząs dla młodych ludzi był. Moje Ego przysłanie mi już połowę kosmosu - ale akurat nie tę dotyczącą MRM i Pani Bożyk. W tej sprawie swoje zrobiłem. Jeśli ktoś twierdzi że Król jest nagi a ja widzę jego ubranie to poprawność polityczną i dobre wychowanie chowam do kieszeni mówić że jest kłamcą. I proszę nie oczekiwać że zmienię zachowanie
    1
    5
  • MariuszLewandowski-Fc @komsomoł - Mój drogi w tym rzecz że pełnomocnik ani opiekun nie mogą podejmować decyzji za MRM i tego się Pani Sylwia już nauczyła po mojej dość ostrej dla niej reprymendzie. Nie twierdzę że zadaniem Pani Sylwii jest tylko oprowadzanie wycieczek ale zakres jej obowiązków trzeba zmodyfikować po zmianie Statutu i właśnie dlatego że "Taki będzie Elbląg.... " sprawą MRM się zająłem. Ale to nie ja mam za Radnych podejmować decyzje ja mogę jedynie om coś zaproponować podobnie jak Pani Sylwia. Jeśli im się nie będzie chciało to chętnie pomogę młodym ludziom w odwołaniu niektórych radnych albo i całej MRM. Kiedy zaczynaliśmy w 2013 Referendum nikt z nas nie sądził że się nam uda. Rolą Wychowawcy jest inspirowanie Wychowanka żeby był ponad własne ograniczenia i robił to co wydaje się niemożliwe. Ale takie szkalowanie kogoś kto staje przez bardzo trudnym zadaniem jak to jest niedopuszczalne. Krytyka powinna być konkretna i dokładna a to zlepek zarzutów wobec MRM Biura Prasowego i wrzucenie tego na jednego urzędnika ponieważ poprosił o pytania na piśmie. No żart tyle że ponury, ,, ,,
    1
    5
  • @MariuszLewandowski-Fc - Sio, a kysz... , odejdź. I Zamilcz buraku.
    2
    0
    Dumny Kaźmiż z Elbląga(2025-04-03)
  • MariuszLewandowski-Fc @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Ok to ma Pan 24 godziny na przeproszenie mojej skromnej osoby za naruszenie moich dóbr osobistych nazwaniem mnie "Burakiem" w komentarzu pod tym "artykułem" W przeciwnym razie Pana wizerunek i dane osobowe wraz ze stosownym wyrokiem za pół roku będzie Pan publikował odpłatnie. A abra kadabra proponuje wsadzić sobie w buty.
    0
    4
  • @MariuszLewandowski-Fc - Myślę że my nazwani debilami również w takim wypadku poruszymy scenariusz strzelenia z ucha Mariuszku, może dostaniesz kubeł zimnej wody
  • MariuszLewandowski-Fc O proszę zorganizowana grupa przestępcza o charakterze informacyjnym ? Normalnie tak się boję że puściłem "bączka".... Do dzieła chętnie się pośmieje.....
    0
    3
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - Ja to tylko tak, jak zawsze za zgodnością występuję. Staram się do jakiegoś porozumienia doprowadzić nawet z dziwnymi Ludziakami. Swoja drogą muszę się przyznać, ja to dziwny jestem ale ten „Dumny Kaźmiż z Elbląga” to już przekracza zakres pomiarowy mojego DZIWOMIERZA.
    0
    1
    Kosmita(2025-04-03)
  • MariuszLewandowski-Fc @Kosmita - Zapewne za kilka miesięcy zobaczymy się z nim w Sądzie zapraszam i Pana.... Miło jest patrzeć jak się taki "heros" wije na Sali Rozpraw i wycofuje z tego co napisał.... Mierzenie to za mało - to trzeba trzebić żywym ogniem....
    0
    2
  • Kosmita @MariuszLewandowski-Fc - Azję Tuhajbeja na PAL wzięli, może tak byłoby lepiej? Tak dla Przykładu. Nie to zły pomysł, wycofuję się, zbyt frywolne.
    1
    1
    Kosmita(2025-04-03)
  • @MariuszLewandowski-Fc - BUHAHAHAHAHEHEHEHEHEHAHAHAHAHAHŁEHŁEHŁEHŁEKHMKHMKHMKHM.... RAHAHAHAHAHAHAHAHAYHYyyYHYyyYHYyy !!!!! Jeszcze raz dawaj, hihihihihi hihihihihi heheheheheheherhrrhrhrhrhrhrhr, tylko ostrożnie z żywym ogniem, żebyś se dupy nie upalił mariuszku. Drodzy Państwo w tym jakże drastycznym przypadku mądrość ominie szerokim łukiem mariuszka i nawiet wiekiem nie da rady tak przepastnej dziury zakryć. Ze smutkiem informuję... , nawet wieko nie da rady. Sio mariuszku
    1
    0
    Dumny Kaźmiż z Elbląga(2025-04-03)
  • MariuszLewandowski-Fc @Dumny Kaźmiż z Elbląga - Super będziesz miał okazję wywnętrzyć się na Sali Rozpraw. Czas leci
    0
    3
  • @MariuszLewandowski-Fc - Pan Lewandowski znów w akcji, nie odpuszcza; ) zawsze fajnie jest się pośmiać z tych wypocin
    0
    0
    JoannaF(2025-04-04)
  • MariuszLewandowski-Fc @JoannaF - Dziękuję za uznanie Śmiech to zdrowie więc proszę się śmiać do woli. Może zrobić jakąś > małpkę< ?
    0
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2025-04-04)
Reklama