UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Mariusz Błaszczak @mblaszczak. Oto jak koalicja 13 grudnia niszczy potencjał Wojska Polskiego oraz naszej zbrojeniówki: ✅W 2023 roku podpisałem umowę ramową na ponad 1000 BWP Borsuk produkowanych w Hucie Stalowa-Wola. ❌W najbliższych dniach @MON_GOV_PL ma podpisać umowę wykonawczą na… 116 BWP Borsuk. To zapotrzebowanie dla zaledwie kilku batalionów. ❌Takie zamówienie jest nieadekwatne do potrzeb Wojska Polskiego i rozbudowy zdolności produkcyjnych w ramach PGZ - zbudowania parku maszynowego oraz zapewnienia łańcuchów dostaw podzespołów. ❌Umowa ma być zawarta na cztery lata. Oznacza to, że do wojska rocznie będzie trafiać mniej niż… 30 sztuk BWP Borsuk. W tym tempie dostarczenie 1000 sztuk zajmie ponad… 30 lat.
  • @??? - Populizm i socjopatia postanowił umysłem pana Błaszczaka uzbroić wolskę w 486 wyrzutni himars i 300 pocisków bojowych do wyżej wymienionych oraz pakiety szkoleniowe. Logiczne, jak się wyrzutnia zepsuje to zawsze będzie zapasowa...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    4
    GłębokaMyśl(2025-03-04)
  • @??? - Chodzi o Płaszczaka?, on takie ciekawe historyjki opowiada.
  • @??? - Minister Błaszczak i jego wiedza o mocach produkcyjnych. Hit. Weź się schowaj strugać rakiety co to ich Błaszczak zapomniał zamówić. A może te 1000 BWP Borsuk są bez luf i pocisków co. To byłoby w jego stylu podpisać gdyby reprezentował Ministerstwo Rolnictwa np. umowę na 1000 kombajnów bez headera do żniw hehehe.
  • @??? - miejsce Pana Błaszczaka i jego kolesi z e złodziejskiego pissu - jest w więzieniu i mam nadzieję, że tam kiedyś się znajdzie
  • @GłębokaMyśl - nawet dwie zapasowe
Reklama