Od dnia 15 bm. wprowadzono sprzedaż obiadów na wynos w cenie o 5 proc. niższej aniżeli w zakładzie gastronomicznym, informował Głos Wybrzeża z 30 listopada 1954 r.
Elbląskie zakłady Gastronomiczne chcąc umożliwić konsumentom spożycie obiadu w warunkach domowych, bez potrzeby przygotowania posiłku w domu wprowadziło z dniem 15 bm. sprzedaż obiadów na wynos w cenie o 5 proc. niższej aniżeli w zakładzie.
Sprzedaż obiadów na wynos prowadzi: restauracja „Pionier” przy ul. Armii Czerwonej, restauracja „Grunwaldzka” przy ul. Grunwaldzkiej 49, restauracja „Obywatelska” przy ul. 1 Maja 17, oraz jadłodajnia „Robotnicza” przy ul. Dzierżyńskiego 36.
Sprzedaż obiadów na wynos prowadzi: restauracja „Pionier” przy ul. Armii Czerwonej, restauracja „Grunwaldzka” przy ul. Grunwaldzkiej 49, restauracja „Obywatelska” przy ul. 1 Maja 17, oraz jadłodajnia „Robotnicza” przy ul. Dzierżyńskiego 36.
oprac. Olaf B.