UWAGA!

Akcja truskawkowa

Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego przygotowały się wzorowo, zarówno pod względem organizacyjnym i technicznym do tegorocznej kampanii „truskawkowej”, informował Dziennik Bałtycki z 7 lipca 1954 r.

Należące do największych w Europie tolkmickie Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego wysłały specjalną ekipę do Zygmuntowa w województwie warszawskim, celem przeprowadzenia tam sezonowego przerobu truskawek, z których wytwarzana jest pulpa – podstawowy produkt do fabrykacji dżemów.
     Na marginesie stwierdzić trzeba, iż do ważnego tego zadania zakłady tolkmickie przygotowały się wzorowo, zarówno pod względem organizacyjnym i technicznym.
     
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama