UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • To historia polskiej fabryki. Pamiętajmy o niej.
  • Kosmita @:)) - To dobrze, że Pan Daniel ma takie historyczne HOBBY i PORTEL na swoich łamach je prezentuje. Artykuł przeczytałem z zainteresowaniem, ale też pochyliłem się nad wpisami. Zgadza się, to już historia, ale czy w tym kraju Ludziaki muszą ciągle żyć wspomnieniami i żalami, że nie było chętnych do ratowania przeżytków? To chyba jest taka sama sprawa jak w tej bajce o Mojżeszu i czterdziestoletniej wycieczce na pustynię po to, żeby wymarło pokolenie pamiętające czasy niewoli. Niestety, od tego czasu wydłużył się statystycznie czas życia pokoleń o jakieś 20 lat, więc marudność jeszcze trochę potrwa a dobrobyt przyjdzie dopiero w 2049 roku, licząc o 1989.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Kosmita(2025-04-06)
  • @Kosmita - Ależ te publikacje to nie są wspomnienia tylko materiał faktograficzny dokumentujący historię naszego miasta w formie popularyzatorski
  • Kosmita Pan Daniel Lewandowski przedstawił wszystko w sposób technicznie precyzyjny i z tym nie dyskutuję. W swojej wypowiedzi skupiłem się tylko na sentymentach jakie wywołał ten artykuł na wpisujących komentarze. Tak to prawda, uciekają mi literki i słowa, bo palce nie nadążają za myślami. Postaram się następnym razem poprawić. Przepraszam.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Kosmita(2025-04-06)
Reklama