UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Mamuśka wiozła pod wpływem..... dzieci ? A co na to jej rodzice, mąż ?? Zadowoleni ????
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    8
    8
    Pyskata Iwona .(2025-02-22)
  • @Pyskata Iwona . - Pyskatka - co to za wynik 0,2 - ja taki poziom mam po zjedzeniu dwóch jabłek.. nie bądzcie tacy święci taki wynik jest zupełnie dopuszczalny w wielu krajach na świecie I nie stanowi on zagrożenia dla innych kierowców, niech ktoś pierwszy rzuci kamieniem, jeśli to nigdy sie mu nie przydażyło.
    19
    8
    No tak.(2025-02-23)
  • @No tak. - 0.22 czyli o 0.02 za dużo. Zwyczajnie (hipotetycznie) wypiła lampkę wina u koleżanki, odczekała z 40 min, ale o 5 min. za krótko. Nie ważne, że to jej nie ustąpiono pierwszeństwa. Miała o 0.02 więcej niż dopuszczają przepisy i teraz będzie jej wina. To jest chore.
    17
    9
    DasModel(2025-02-23)
  • @DasModel - Na upartego można wygrać w sądzie, bo te 0,02 setne, to jest w granicach błędu tych urządzeń pomiarowych I o tym wiedzą policjanci, że nie powinni karać za taki wynik, w tym wypadku zażądał bym pokazania atestu tego urządzenia, gdyż wynik jest w granicach błedu I mogłoby się okazać a właściwie już jest jasne, że kary przy takim odczycie nie powinno być.
    12
    2
    Czujny pies(2025-02-23)
  • @Czujny pies - A jak jest 0,18 to co? Też. Można nagiąć że jest błąd i powinno być 0,21 np.
  • @DasModel - "To jest chore. " - to nie chore - piłeś(aś) nie jedź i tyle. Prawidłowo
  • @DasModel - Człowieku piła alkohol, co jest wg Ciebie chore. Są przepisy i trzeba ich się trzymac. Takim pacjentom jak Ty powinno sie zabierać prawa wyborcze
  • @No tak. - Bez kitu czytam te komentarze i nie wierzę, usprawiedliwiają kobietę która jechała po alkoholu. Elblongi widać dalej w formie
  • @Czujny pies - Skoro wydmuchala 0,22 to ten wynik mnozony jest x2... Dopuszczalne stezenie alkoholu w wydychanym powietrzu wynosi 0,1,co w praktyce przeklada sie na 0,2 we krwi
  • @Jdj - Widzę, że nie rozumiesz co to jest błąd pomiaru, urządzenia, albo tolerancja +_ 5 % - tego uczą w szkołach, no ale jak się chodziło tylko na niektóre lekcje to efekt jest widoczny- w komunie miałbyś szansę być nawet policjantem, bo jeden umiał czytać a drugi pisać, no a teraz jest problem bo gdyby było 0,18 to już nie wiesz, czy z granicą błędu jest OK bo wyszło Ci 0,21 I czy trzeba pisać mandat. ? Tak wiele pytań a w główce nic nie wychodzi
    0
    8
    Czujny pies(2025-02-23)
  • Nie piłeś- wypij
    4
    1
    Tak jest(2025-02-23)
  • Odróżniasz lampkę wina od stanu upojenia? 0.2 możesz mieć nawet po zjedzeniu jabłek. Przy 0.2 czy 0.22 praktycznie nie ma wpływu na percepcję. Co innego gdyby miała 1-2 w wydychanym. Sam po 2 piwach i odczekaniu ok.1h mam 0 w wydychanym, wiem, bo sprawdzałem razem z policjantami.
    0
    4
    DasModel(2025-02-23)
Reklama