UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Odnośnie płukania kiszonej kapusty to uważam, że jest to niewłaściwy sposób przygotowania podstawowego surowca do bigosu. Zatraca się efekt kwasowaości konieczny dla kubków smakowytch. Po płukaniu zostają tak właściwie tylko trociny. Po wysuszeniu mogą się one nadawać do spalenia, ale czy oto chodzi? Bardzo interesuje mnie Państwa opinia w tym temacie. Kosmita
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    0
    Kosmita(2025-01-21)
  • MariuszLewandowski-Fc @Kosmita - Odpowiadając na Pana jakże interesujący post pozwolę sobie dodać iż zdecydowanie najlepszym sposobem przygotowania bigosu jest deptanie kapusty w beczkach przez 16 letnie Rudowłose Szkotki w rytm starego fokowego standardu "Gwiazda Z Powiatu Down" - " Ach, piękna tak, kiedy boso szła Czarowała uśmiechem swym Zwinna niczym elf, zakochałem się W rudowłosej Rosie McCann" Pieśń sławi zatem staroszkocką metodę przygotowania surowcu do Bigosu. Oczywiście nie można zapomnieć o słynnych siedmiu grzybkach i nieustannie dziewiczo pięknej Śpiącej Królewnie ponieważ jak wiadomo Bigos koniecznie zapić trzeba przednią okowitą a że Królewna mocnej głowy nie ma zasypia pasjami nawet pośród kontredansa....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    3
    MariuszLewandowski-Fc(2025-01-21)
Reklama