UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Słyszeliście? Lekarzom chcą dawać.... i to jest powód dlaczego głosuje na Mentzena i Konfederację. Place ZUS 30 lat, a kiedy potrzebowałem naprawdę pomocy to dostałem termin na 2 lata!!!! Lekarz bezczelnie powiedział, że jak prywatnie to nawet i zaraz! Rozumiecie to?! Sponsorujemy im studia, dajemy się doić i jeszcze mieszkania im dajemy!!! Dość! Dość ! Dość!!!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    25
    23
    Tadeusz W. 67(2025-03-25)
  • @Tadeusz W. 67 - Głosuj na Konfederację i zapomnij o rencie lub emeryturze, o lekarzu na NFZ. Dzieci masz? Zdążyły skończyć szkoły publiczne (nauczyciele ciebie też doją)? Głosuj na nich a twoje wnuki mentzenom będą pucować światła i szyby w samochodach.
  • Jaki typ.... w emerytury wierzy XD lekarz na NFZ? Ja również dziękuję! Jak miałem nowotwór i mi przestały nerki pracować to mnie do domu chcieli wysłać. Też idę głosować na Mentzena. Wolę jak w USA samemu opłacać ubezpieczenie, ale w razie pomocy miec ZAPEWNIONĄ pomoc. Dziękuję nie pozdrawiam.
  • Teraz też możesz być ubezpieczony prywatnie, dlaczego z tego nie korzystasz? Jak zagłosujesz na Konfederację to nie będziesz żył w USA ale w Brazylii. Powodzenia, kolejny do pucowania samochodów bogaczy, tyle wiecie o Konfederacji, a kobiety to wasze służące nieprawdaż?
  • Jaja sobie robisz? Prywatnie możesz ale państwowo musisz. Czyli co, gość ma płacić dwa razy żeby skorzystać raz? Ma być tylko prywatnie. Jakby tą kasę co poniektórzy płacą na NFZ przeznaczyć co miesiąc na swoje prywatne ubezpieczenie to dopiero byłby full serwis a nie kurła lekarz za 2 lata a składka 1000 co miesiąc, komedia
  • @Tadeusz W. 67 - @ Tadeuszu, zapewne nie wiesz, że ewentualny prezydent NIE MOŻE zmienić zasad korzystania ze służby zdrowia. Nie zanosi się, aby Konfederacja miała większość w Sejmie, więc każdy wniosek prezydenta upadnie. Polacy nie zdają sobie sprawy, że mamy prawie nieograniczone prawo do korzystania z bezpłatnej służby zdrowia. Płacisz składkę zdrowotną wynoszącą 9% Twoich dochodów, ato są grosze w porównaniu z kosztami. Czy wiesz, że podanie jednej chemii to koszt kilku tysięcy? W sobotę przeczytałam wiadomość o zbiórce pieniędzy na pokrycie kosztów leczenia szczecińskiego sędziego, który w Los Angeles doznał udaru niedokrwiennego, procedury przyjęcia do szpitala się przeciągnęły bo objawy były niezbyt wyraźne i pacjent jest całkowicie sparaliżowany. Koszt leczenia i transport do Polski to tylko 250 tys dolarów. Teraz już wiemy dlaczego Amerykanie leczą wszystkie choroby witaminami. U nas będzie podobnie, jak zacznie rządzić Konfederacja.
    14
    1
    babunia(2025-03-25)
  • @babunia - To mam rozumieć że Pan sędzia pojechał wesoło do USA bez stosownego ubezpieczenia? Przeca to parę groszy takie ubezpieczenie. Na wycieczki poza UE też jechał bez? Ja bym się nie odważył, właśnie dlatego że potem koszty mogą zrujnować
  • @Vkp - Pan sędzia był w podróży służbowej, a firmy ubezpieczeniowe mają górny limit, który nie pokrywa długotrwałego leczenia.
    3
    0
    babunia(2025-03-25)
  • Nie kochany. Nie ubezpieczysz sie w Stanach, jeżeli na cokolwiek chorujesz. Nawet cukrzyca eliminuje Ciebie z ubezpieczeń. A nowotwór, nawet łagodny i wyleczony, to na zawsze jesteś poza systemem ubezpieczeniowym. Jak pracujesz dla państwa, albo dużej korporacji, to jest ciutkę lepiej. No i Twoje córki i synowe niech rodzą w domu. Na poród w szpitalu może sobie pozwolić kilka procent populacji. Miejsca za to są w więzieniach. Więcej niż u Ruskich. Czyli poziom cywilizacyjny dzikiego luda.
    7
    0
    entuzjasta(2025-03-25)
  • @Vkp - Kolega właśnie jest prywatnie w Stanach. Ubezpieczenie na parę tygodni, to nie grosze. To wyraźnie więcej niż wszystkie inne koszty tej wycieczki razem wzięte. A do UE można jechać bez dodatkowo płatnego ubezpieczenia. Nasze polskie zusowskie jest w tej wstrętnej Unii respektowane. No ale Metzeny tego Ci nie powiedzą, a sam wolisz nie szukać, tylko pozostać w błogiej religijnej nieświadomości.
    5
    1
    entuzjasta(2025-03-25)
  • @entuzjasta - Ok, ale ubezpieczenie można jednak kupić, a nie jak ktoś wyżej napisał, że nie bardzo. Ja rozumiem, że na kilka tygodni to może być znaczny koszt. Ale jak się jedzie do takiego kraju to warto go ponieść.
  • @entuzjasta - Ale chyba ubezpieczenie na wyjazd kupujesz w Polsce a nie w stanach. Są różne pakiety, trzeba czytać co obejmują. Generalnie im więcej tym drożej, ale nawet transport lotniczy do kraju wchodzi w grę.
    3
    0
    vkpjack(2025-03-25)
  • @babunia - Pań sędzia nie miał odpowiedniego ubezpieczenia albo wcale. Teraz zbierają 250 koła zielonych a Pani mówi, że to przekracza limit? Swoją drogą skoro pracodawca wysłał pana sędziego w podróż służbową, to jakim cudem pan sędzia został sam z rachunkiem na 250 koła dolków? Po prostu, albo brak ubezpieczenia, albo najtańsze, które nie zapewnia wystarczającej ochrony
    2
    1
    vkpjack(2025-03-25)
  • @entuzjasta - Pomyliłeś ZUS z NFZ i jego EKUZ.
    1
    3
    vkpjack(2025-03-25)
  • @Tadeusz W. 67 - No tak to działa Tadeusz. Jak ja byłem chory to wszystkie badania, rezonanse, gastro i kolonoskopie, plus wszystkie wizyty u lekarzy zapłaciłem prywatnie. Na NFZ to już bym dawno umarł w butach, mimo płacenia składek prawie 30 lat. A znajoma z pracy mi mówi jak to jej tatuś się źle poczuł i znany w Elblągu gastroenterolog wziął go po koleżeńsku na oddział, wszystkie badania natychmiast i na NFZ oczywiście. Tatuś uspokojony, fizycznie zdrów. Dziękuję Krzysiu i takie tam. To ja mam gdzieś taki system, w którym mimo płacenia dla mnie termin był mega odległy i za wszystko musiałem zapłacić sam. A znajomi dochtórów to od ręki i na NFZ. Wolę już zakład że śmiercią i 100 % prywatnie.
    2
    1
    vkpjack(2025-03-25)
  • Miałeś nowotwór i nerki przestały pracować i dializy nie wykonano? I chcieli ciebie do domu wysłać, ale nie wysłali. No i co dalej? A teraz idziesz zagłosować na Mentzena. No brawo idź, bo i tak jeszcze załapiesz się na stary system, a potem Menzen zapewni ci szpital ot tak do woli bo nerki nie pracują więc zapewnią ci pobyt w szpitalu. Jak nerki nie pracują to robi się dializy do momentu przeszczepu o ile ten jest możliwy i hospitalizacja tu niczego nie zmieni, nerki nie regenerują się. Dlaczego dotychczas się nie ubezpieczyłeś dodatkowo, ubezpieczenia są powszechne i co bardziej rozgarnięci mają takie ubezpieczenia. Lekarze na NFZ to ci sami co i prywatnie, ale w poważniejszych przypadkach i tak kierują do placówek publicznych. A nowotwora wyleczyli ci prywatnie? Pozdrowienia zachowaj dla siebie i nie konfabuluj bo może przyjdzie.
  • Bełkot nie na temat. Nic nie zrozumiałeś. Lekarze nie mają nic do tego. Chodzi o niewydolny system, który sprawia że i tak 2 razy płacisz. Ile osób zmarło z rakiem w kolejce na badania i leczenie. Ilu jak już dostali terapię i leki zmarło bo było za późno? Masz pojęcie? Dlatego dziś wszyscy walą na badania i wizyty prywatnie aby na leczenie szybciej się załapać, bo każdy z kostuchą chce wybrać. Tak to ma wyglądać? System państwowy jest niewydolny i tyle. Do zaorania. Dziś i tak już mamy system publiczno prywatny, tylko nieoficjalnie. Kto żyw jak ma kasę to prywatnie robi badania i wizyty u specjalistów bo na czysty NFZ to by mógł nie doczekać.
    1
    1
    vkpjack(2025-03-26)
  • Lekarze tylko na nfz albo prywatnie. Nie powinno się łączyć pracy w dwóch różnych systemach. To i za mało lekarzy to przyczyny zapaści w służbie zdrowia.
  • @vkpjack - Wszystkie badania zapłaciłeś prywatnie. Ile? Tysiąc lub dwa tysiące złotych. W Stanach za badania zapłacisz równowartość nowego samochodu. Zabiegi też prywatnie?. Żeby leczyć się tam onkologicznie, dom musisz sprzedać. Myślisz, że skąd tylu białych mieszka w szałasach z folii? A ja tu leczę się onkologicznie. I płacę tylko za dojazdy do szpitali. Nie mam i nie miałem żadnych dojść do systemu lekarskiego. Nawet żadnej "prywatnej" wizyty nie musiałem mieć.
    1
    1
    entuzjasta(2025-03-26)
Reklama