W najbliższy wtorek 3 lutego br. Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej w Elblągu zaprasza właścicieli restauracji, barów i punktów gastronomicznych na szkolenie na temat systemu HACCP.
To kolejne spotkanie organizowane przez Centrum na temat systemu jakości HACCP.
- System ten, mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, jest stosowany i wymagany w krajach Unii Europejskiej już od wielu lat - wyjaśnia Justyna Kowalczuk z Regionalnego Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej w Elblągu. - Wraz z wejściem Polski w struktury unijne, powinien być wdrażany we wszystkich firmach i instytucjach zajmujących się produkcją i przetwarzaniem żywności.
Wszyscy, którzy chcą wziąć udział w szkoleniu mogą zgłaszać swój udział pod numerem telefonu Centrum: 233 32 22.
Następne wykłady na temat systemu będą kierowane do szpitali, firm cateringowych oraz sklepów i hurtowni spożywczych.
- System ten, mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, jest stosowany i wymagany w krajach Unii Europejskiej już od wielu lat - wyjaśnia Justyna Kowalczuk z Regionalnego Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej w Elblągu. - Wraz z wejściem Polski w struktury unijne, powinien być wdrażany we wszystkich firmach i instytucjach zajmujących się produkcją i przetwarzaniem żywności.
Wszyscy, którzy chcą wziąć udział w szkoleniu mogą zgłaszać swój udział pod numerem telefonu Centrum: 233 32 22.
Następne wykłady na temat systemu będą kierowane do szpitali, firm cateringowych oraz sklepów i hurtowni spożywczych.
DD