UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Wracam z Niemiec. Polecam każdemu "samorządowcowi" wizytę na byle głównym dworcu w Berlinie (czy jakimkolwiek już większym mieście Zach. Europy -zależnie od szczęścia i pory dnia), potem pomyśleć, czy puściłby własne dzieci by podjechały przez taki dworzec na studia/imprezę/do cioci... i dopiero pomyśleć. Polecam - sprawdźcie sami jak wyglądać będzie "Polska 2030" - to tylko kilka godzin drogi stąd.
  • Też ostatnio byłem w Berlinie i jakoś problemu nie było, lepiej niż u nas - dziwne.
  • "Wracam z Niemiec. " - palcem po mapie kolego.
  • MariuszLewandowski-Fc A ja byłem przez miesiąc w Hamburgu i było ok.... A na Bawarii to wzorowi obywatele. Proponuje ci wizytę na stacjach SKM po Derbach Gdańska - widok jak po wojnie, . W Elblągu jest już pewne ilość reemigrantów i żyjemy, ,, ,,
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    27
    65
    MariuszLewandowski-Fc(2025-04-07)
  • Jak ktoś widział człowieka w innym odcieniu skóry lub inaczej ubrany i to budzi w nim strach to mi szkoda takiej osoby Hashtagi: #Tom
    9
    14
    Tom52(2025-04-07)
  • Na dworcu centralnym chyba nie byłeś. Swojej córki byś tam nie puścił. Taka to paralela do Berlina bywalcu świata.
  • @MariuszLewandowski-Fc - Problem jest proszę Pana. Nie wiem z czego on wynika ten pierwszy. Problem nr 1.Hordy niemieckiej "młodzieży" autentycznie niemieckiego młodego pokolenia zalegających na ulicach jakby preferowali hedonizm i filozofię no future. Taki spóźniony odrodzony ruch hipisów... ale to problem Niemiec bo te dzieciaki uśmiechnięte zero agresji ale i zero chęci do pracy. Problem nr 2 tureckie enklawy w niemieckich metropoliach. To już nie są getta to są wielkie dzielnice opanowane przez Turków. Tam biały człowiek nie wynajmie mieszkania i nie puści swojej żony samemu do sklepu. Tam się nie dopuszcza imigrantów nielegalnych. Tam się tworzy swój świat. gdzie policja kryminalna jest dzień w dzień... ale to jest pokłosie pokoleń zaproszonych do odbudowy Niemiec po 1945 r.
  • MariuszLewandowski-Fc Zgodzę się z pewnymi uwagami - Turcy to już Niemcy - tworzą ten kraj i mocno go zmieniają. Pokolenie Z to nie tylko Niemcy - w Polsce mamy to samo acz mniej W Bawarii problemu nie widziałem wcale a w Hamburgu też choć po alarmie bombowym Policja zablokowała spory kwadrat ulic. I mam wrażenie że Polacy w zasadzie radzą sobie w Niemczech bardzo dobrze bo tak naprawdę trochę tych Turków lubimy a oni nasz szanują.300 lat wojen i Wiedeń nadal robią swoje.
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-04-08)
Reklama