Jako młody mieszkaniec oraz regularny użytkownik placu do street workout'u i placu z koszem, chciałbym zwrócić uwagę na to, że to dzieci nie szanują tego co im dano i to właśnie przez nie jest zniszczona powierzchnia na boisku do kosza. .. wielokrotnie widziałem i zwracałem uwage tym dziecią, żeby nie niszczyły tej nawierzchni to nie. .. odejdzie sie i już dzieciaką włącza sie tryb kurka i skubią tę nawierzchnie po czym sie tym rzucają. .. jestem zniesaczony tym faktem z tego wzgledu, że ludzie bedą myśleli, że to pełnoletni ludzie wchodzą i niszczą ten obiekt. .. była to trafiona inwestycja nie ma co ukrywać bo patrzać jak matki i ojcowie z dziecmi budują swoję relację i rozwijają się fizycznie i psychicznie to coś pięknego. .. szkoda tylko, że dzieci sobie nie zdają sprawy jakie szczęście mają. ..
Masz rację dzieci. TYLKO jedno ale "gdzie są opiekunowie tych dzieci"? Traktowanie tego boiska jako toru rowerowego, jako miejsca do spaceru z wózkami, jako miejsca do kopania piłki też nie jest właściwe.