UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Do mieszkańców z Mącznej broniących szlabanu. Zgadzam się z waszą argumentacją, Droga jest wewnętrzna, można stawiać szlaban. Podwórko jest Wasze i nikogo innego. Oddajcie tylko do urzędu 400k PLN za robotę wykonaną z wpłat wszystkich elblążan, skoro tylko wy możecie z tego korzystać. Chcecie dla siebie? Budujcie za swoje. Sorry, ale argumentacja, że Wy też się dokładacie do budżetu jest niskich lotów. Ilu Was jest? 400-500? I co, 100.000 Elblążan ma fundować 500 osobom prywatny parking? Na to zgody nie ma. Wasza ziemia, wasz szlaban, wasz parking - oddać publiczną kasę i wtedy okej, wara innym od Waszego domostwa.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    10
    3
    Sprawiedliwy_Don(2015-12-15)
  • Sprawiedliwy_Don a ty glosowałeś na tą inicjatywę na mącznej, że tak się oburzasz, dostęp masz ale pieszo. Możesz spacerować po mącznej cały dzień i noc, ile chcesz. Inicjatywa dotyczyła przebudowy ul. mącznej i przeniesienie śmietników (na to głosowali ludzie), a nie budowy darmowego parkingu w centrum dostępnego dla wszystkich. Gdyby miałby tam powstać darmowy parking dla całego miasta to bym w życiu na to nie zagłosował. Czy teraz to ja mam się czuć oszukany jak samochody rozjadą mi podwórko na Hetmańskiej? Ja na mącznej nie parkuje, za to gdy nie było szlabanu pół miasta parkowało mi przed domem. Czemu mączna ma oddać pieniądze, bo nie możesz tam parkować za darmo? W takim razie okej, oddać pieniądze i zaorać cały teren niech będzie tam błoto po kolana, nikt nie będzie parkować. Typowe polskie podejście, sam nie wezmę, a drugiemu nie dam. Żałosne.
    3
    5
    mieszkaniecobywatelski(2015-12-15)
  • Mieszkaniec obywatelski, należy przeczytać z czy rozbudowa parkingu była wpisana w zadania z budżetu obywatelskiego. Była. Czy szlaban byl wpisany? Nie byl. Szlaban już postawiono za pieniądze spółdzielni. Wygląda na to, że ktoś sprytnie napisał "wniosek o dofinansowanie". Robimy niby z budżetu, ale potem zamykamy tylko dla nas. Argument, że moge tam sobie chodzić pieszo jest bardzo kiepski. Skoro moge wejść pieszo to dlaczego nie moge wjechać na ta sama ziemie autem? Zbudowane za kase miejska, a nie tylko wasza, a ty łaskawie wpuscisz pieszych? A auta już nie? A z psem będzie można przejść czy dla psów będzie też niższy szlaban i się nie da? To jest zwykła próba sprytnego wyciągnięcia pieniędzy większości dla dobra tylko mniejszości. Dobrze, że UM również podziela argumentację większości, przynajmniej jak na razie.
    4
    1
    Giermek-Dona(2015-12-15)
  • Gdyby agitujący do głosowania na projekt na Macznej mówili ludziom, że jest to inwestycja wewnętrzna z ich pieniędzy, to nikt by nie zagłosował. Prosze wiec nie mówić, że ludzie zagłosowali wiec jest w porządku. Sama byłam świadkiem jak miejscowi namawiali rodziców dzieci z przedszkola do głosowania pod pretekstem że beda mieli łatwiej dzieci podwozic. Podly marketing poniżej pasa. Wprowadzono wiele osób w blad nie przedstawiajac prawdziwych zamiarów. Stad ludzie w dobrej wierze głosowali, w tym ja. A tu znowu się okazało że to polska i tylko głosy były potrzebne. A po głosowaniu szlaban o ktorym nikt z agitujących jakoś nie wspominał. .. .smutna polaczkowatosc.
    4
    1
    MatkaGiermkaDonKichota(2015-12-15)
  • Mieszkaniec obywatelski. Parkingi sa również budowane z budżetu. Ja wiem, że przebudowa ulicy Macznej brzmi lepiej bo bardzo ogólnie ale to cos oznacza. Macie oddać kase nie dlatego ze ja nie moge tam parkować, tylko nie może tam parkować ~95500 elblazan, którzy się do tej inwestycji dołożyli. Polaczkowatosc to jest właśnie to co zrobiliście. Wprowadziliscie ludzi w blad, sprytnie szlaban po głosowaniu wstawiliście i już. Przeszło. Nie, nie przeszło. Ludzie upomna się o zasady, sprawiedliwosc i uczciwosc. O cos, o czym zapomnieliście. Myślisz, że jak byście tam najpierw wstawili plot i szlaban, to ktoś by oprócz was na to glosowal? Rozwiazcie sprawę honorowo. Szczęśliwie UM i Wasz Prezes widza, że przegieliscie i "polski patent budowy prywatnie za pieniądze publiczne" nie przeszedł.
    3
    2
    Sprawiedliwy_Don(2015-12-16)
  • Co nie jest zabronione jest dozwolone, skoro w tamtej edycji budżetu nie było obostrzenia, że nie można założyć szlabanu to znaczy ze można go było założyć. chcecie darmowego parkingu w centrum? To złóżcie wniosek w inicjatywach ogólno miejskich lub wymuście na UM zniesienie płatnego parkowania. Wtedy nikogo już mączna nie będzie obchodzić. Obłudne jest twierdzenie, że to chodzi o jakąś sprawiedliwość społeczną. Wam chodzi o darmowy parking pod moimi oknami. Czy gdyby ten parking był płatny też byście tak krzyczeli? Nie wtedy byście parkowali nie wyremontowanej części która byłaby darmowa. To jest właśnie wasza polaczkowatość. Niech UM wyremontuje pozostałą część i postawi parkomaty zobaczymy wtedy kto będzie tam parkował, głowę daje że w 90 % mieszkańcy bo wam będzie szkoda 50 groszy.
    2
    2
    mieszkaniecobywatelski(2015-12-16)
Reklama