14 października uczniowie klasy 1c i 1b ze Szkoły Podstawowej nr 21 w ramach promocji zdrowego żywienia samodzielne przygotowali pyszne śniadanie z przyniesionych ze sobą produktów.
Dzieci dobrze wiedzą, że aby przystąpić do działań kulinarnych należy dokładnie umyć ręce i założyć fartuszki. Uczniowie przypomnieli sobie zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym wszyscy przystąpili do przygotowania stanowisk pracy i zabrali się do pracy.
Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonali doskonale. Kanapki były nie tylko smaczne i zdrowe, ale też pięknie ozdobione. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie, dlatego nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem.
Pierwszaki przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków oraz rozwijały kreatywność i wyobraźnię.
Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonali doskonale. Kanapki były nie tylko smaczne i zdrowe, ale też pięknie ozdobione. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie, dlatego nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem.
Pierwszaki przy robieniu kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków oraz rozwijały kreatywność i wyobraźnię.
B. Foreńska i E. Migdalska, SP 21