UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Cztery razy leżałam w szpitalu, będąc osobą dorosłą. Trzy razy miałam operację. Niedługo idę na czwartą operację (muszę). Pielęgniarki, które spotkałam podczas leczenia w szpitalu, jawią mi się jako koszmar. Krzyczały, były opryskliwe, miny miały takie, jakby pracowały z musu. Wieczorami cały czas siedziały w pokoju socjalnym. Nie pomagały pacjentom wcale. Mówiły cały czas w trybie rozkazującym. Nie chciały odpowiadać na pytania. Za każdym razem czułam się jak intruz. Chorzy przeszkadzają pielęgniarkom. Zdarzało się, że młode pielęgniarki były miłe, ale tylko wówczas, gdy były same. Te starsze też źle Je traktowały. Lekarze byli mili. Przynajmniej nie krzyczeli. My pacjenci z lekarzami widzimy się tylko w czasie obchodu. Pielęgniarki są wypalone zawodowe. Są bardzo roszczeniowe, co do zarobków. Powinny dobrze zarabiać, ale tylko wtedy, gdy będą dobrze pracować. Już dawno zawód pielęgniarki nie jest powołaniem. Pokończyły studia na Sorbonie mieszczącej się w Elblągu, przy ul. Lotniczej i przewróciło Im się w głowie. Jaki jest poziom nauczania na tej uczelni, każdy wie. Ale najważniejszą sprawą każdego, jest być dobrym człowiekiem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    65
    14
    Anna L.(2025-03-22)
  • @Anna L. - Dlaczego wypowiadasz się w imieniu wszystkich mając na myśli poziom nauczania w elbląskiej uczelni. Studiowałeś tam? Jeśli miałbym oceniać pracę to nigdy nie spotkałam się z opryskliwiścią z Ich strony. Na własne uszy słyszałam, jak niektórzy pacjenci odnoszą się do pielęgniarek- co chwilę prośba o coś i obraża jeśli trzeba chwilę poczekać bo są też inni pacjenci, a tylko dwie pielęgniarki. Praca w tym zawodzie nie jest lekka i łatwa.
    9
    14
    babunia(2025-03-22)
  • @Anna L. - Brawo Pani Aniu, właśnie tak to wygląda jak Pani opisała.
    10
    3
    Aśka(2025-03-22)
  • @Aśka - Prawda. Takie są pielęgniarki. A poziom uczelni na ul. Lotniczej poniżej 0.Poziomu tej uczelni bronią tumany.
    9
    6
    Adam Ś.(2025-03-23)
  • @Adam Ś. - A ty zapewne też "absolwent"tej uczelni?
    5
    2
    Polexit(2025-03-23)
Reklama