Źle rozumiesz bo obiektywnie nawet nie masz pojęcia dzięki komu została zainicjowana pierwsza akcja MM za czasów ME. Poza tym ME już nie ma a ci którzy tworzyli tamtą grupę jako założyciele w większości mają inne priorytety i nie latają już na motocyklach ale bliższe im GE jak mte. Tak mówiąc z perspektywy to nikt od nikogo nic nie wziął, pod nikogo się nie podpiął a stworzył coś nowego od podstaw bez medialnego blichtru.
Aaaaa to teraz jest tak, że jeżeli ktoś organizował kilka razy MotoMikołaje to teraz bedzie "właścicielem" tej akcji? Nie bardzo rozumiem. To jak ja zorganizuje marsz na 11listopada to będę mógł tylko ja go organizować co roku? Bo to ja jestem właścicielem? Otóż pewnie nie. .. Powtórzę sie jeszcze raz - osoby które brały udział w organizacji corocznych MotoMikołajów stworzyły MotoTeamElbląg i dlatego orgaznizują i w tym roku tylko pod inną nazwą bo kto miałby w GE organizowac jak tam pozostała garstka ludzi, która sie tylko "lansowała" ?
I kamyk3 słusznie zauważył, że idąc tokiem rozumowania ludzi z aktualnej GE to GRUPA ELBLĄG zbudowana została na fundamentach MotoElbląg !?JAKIM PRAWEM?! i nawet pójdę dalej -> dlaczego oni przejęli MotoMikołaje jak to nie GE zapoczątkowała ? Czyli nikt nie może organizować MotoMikołajów bo właścicielem jest Grupa Elbląg czyli szanowany Wielki Pan R.
Śmiech na sali. MotoTeamElbląg zaprasza do kontaktu na podany e-mail w artykule.