UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • MariuszLewandowski-Fc No cóż sprawozdanie kolegi redaktora z sesji niepełni i ma się do faktów nijak ale jak ktoś pisze o meczy z którego wyszedł w połowie to czemu się dziwić. Naruszeń Statutu - co nie miara. Prezentacji kandydatów na Wiceprzewodniczących nie było widać ktoś już przed sesją ustawił wynik co wydaje mi się dotyczyć Pawła Rynkowskiego w którym predyspozycji do kierowania radą nie widzę. Żenująca sytuacja rodem z reklamówek Pis-u - Pan Przewodniczący informuje mnie że głosu udzieli po czym zamyka sesje i wniesionego do Rady wniosku o udzielenie głosu nawet nie poddaje pod głosowanie. Jeśli mamy uczyć młodych ludzi takiej demokracji to lepiej wysłać ich na Białoruś albo do Putina. Nie w tą stronę ma podążać Elbląg a kto w zasadzie ma stwierdzić naruszenie regulaminu przez tego chłopca ? Coś mi się wydaje że ktoś powinien coś z tym zrobić bo jaj mamy przekonywać młodych Radnych że rządzi w Elblągu układ i są tylko kwiatuszkiem do kożucha to ja się na taki Elbląg nie zgadzam....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    13
    MariuszLewandowski-Fc(2024-11-04)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Czemu chodzi Pan na wydarzenia dla dzieci? Mój syn, który jest w tej radzie czuł się przez Pana niebezpiecznie, bo pozwalał sobie Pan na zdecydowanie za dużo. Jeśli jeszcze raz pojawi się Pan i będzie robił to co pan robił, to powiadomię służby. Jak się panu miasto nie podoba, to niech pan idzie do Missana czy kto tam w Elblagu rządzi, ale nie rzuca się na dzieci z podstawówki. Dzieciaki są przerażone i zastanawiają się czy znowu iść na spotkanie. Tego pan chciał?
    16
    1
    Zatroskana matka(2024-11-04)
  • @Zatroskana matka - Pan Missan powinien się zając tą sytuacją jaką Pani nakresliła. To oburzające.
  • @MariuszLewandowski-Fc - Interpunkcja, literowki, ... gdzie sie pan uczyl?
  • MariuszLewandowski-Fc @Zatroskana matka - Moja droga po kolei... młodych radnych przeprosiłem za moje słownictwo to po pierwsze. Życie jest niebezpieczne a Pani jako matka powinna córkę przygotować na stres i niebezpieczeństwo w szczególności odróżniać sytuacje bezpieczne acz emocjonujące od tych faktycznie niebezpiecznych. Służby może sobie Pani powiadamiać każdy obywatel miasta ma prawo brać udział w obradach każdego organu samorządu co wynika z ustawy o samorządzie lokalnym. Natomiast za twierdzenie że się rzucam na dzieci z podstawówki proszę mnie przeprosić ponieważ to kłamstwo a jeśli i będzie trzeba to w tym wypadku ustalę Pani IP o pozwę Panią do sądu za naruszenie moich dóbr osobistych ponieważ sesja jest nagrana. Jeśli zatem jest Pani w błędzie proszę go naprawić. Ale bardzo Pani dziękuje że potwierdziła Pani że cel mojego wystąpienia został zrealizowany - dzieci powinny się dokładnie zastanowić czy chcą coś zrobić czy brać udział w farsie reżyserowanej przez kogoś czy faktycznie coś dla środowiska zrobić. Pani też powinna się zastanowić jaki Elbląg chce Pani swojej córce pokazać i zostawić. I zapraszam Panią oraz wszystkich Rodziców do publicznego omówienia roli Młodzieżowej Rady Miasta do czego jako Rodzic jest Pani w jakiś sposób zobligowana. Nie wydaje mi się żeby dzieci były przerażone acz paru "trefnisi" się zdarzyło i ich zachowanie też chętnie bym omówił z rodzicami.
    0
    6
  • @MariuszLewandowski-Fc - Przepraszam
    0
    4
  • MariuszLewandowski-Fc Może to kraj jest z kartonu ale ja zrobię wszystko by to Miasto nie było z kartony i żeby każdy miał tu prawo głosu w sprawach publicznych do których wychowanie się zalicza. Może zatem pokarze Pani córce odwagę i stanie do publicznej debaty ? Politycy generalnie nie powinni się MRM zajmować wcale moim zdaniem i być może jako Matka powinna Pani o to zawalczyć ? Języka polskiego uczyli mnie wspaniali nauczyciele w Technikum Mechanicznym i tam Dyrektor tej szkoły i potem Kurator dał mi pierwszą bardzo dobrą lekcję gdy w sprawie pobicia mojego przyjaciela z szlolnej ławy przez Milicję zaprosił Prokuratora. Za interpunkcje błędy i przejęzyczenia przepraszam ale powody owego stanu rzeczy są zupełnie inne niż brak szacunku dla języka
    1
    6
  • @Zatroskana matka - Może użyłam za mocnego słowa, przepraszam. Ale niech pan po prostu uważa. Dzieci nie przeżyły Pańskiego wystąpienia za dobrze i powinien używać pan innych metod. Pozdrawiam i życzę miłego dnia
    2
    1
  • MariuszLewandowski-Fc @Zatroskana matka - Rozumiem bo i mnie emocje poniosły nie mniej ktoś w tym mieście musi mówić STOP właśnie takim praktyką gdy zamiast rozmowy merytorycznej i wymiany argumentów pojawia się nepotyzm a nade wszytko brak szacunku dla instytucji demokracji. Jestem za używaniem metod mniej ekspresyjnych ale gdy one zawodzą trzeba użyć tych zaskakujących i niecodziennych właśnie po to by młodzi ludzie nabrali osobistej odwagi i działali z przekonaniem że mogą więcej To jest element wychowania a to nie zawsze jest proste. Póki nie nauczymy dzieci radzenia sobie z życiem będę od niego uciekać w gry komputerowe narkotyki potem w śmierć. Może to była pierwsza taka okazja żeby porozmawiać o Radzie ale i moim zachowaniu na poważnie jak dorosły z dorosłym a i to też pewna wartość wychowawcza. Przeprosiny przyjęte kreślę się Państwu z szacunkiem
    2
    6
  • @MariuszLewandowski-Fc - A kto Ty jesteś kasztanie umyslowy? Ojej przepraszam za słownictwo. Lecz się zakompleksiony człowieku!!! Świat zmienić chcesz? Nikt Cię do rady miasta nie wybrał chyba.
  • @Zatroskana matka - Pani sie kłania jakiemuś choremu człowiekowi? IP postraszył? Rekord tej sesji jest w posiadaniu UM. Ma Pani twarde dowody? Jechać z panem do spodu. Na Pana trzeba mieć trochę klasy u kultury.
  • MariuszLewandowski-Fc Widzę żeś ignorant a umysł masz zawalony jakimś szlamem. Szans na wyleczenie nie ma a zmieniam Elbląg i to od lat. Z kandydowania do Rady zrezygnowałem z powodu zdecydowanej akcji przeciwko sprzedania Elbląga grupie dożłobowców z Pis z kłamcą Andrzejem Śliwką na czele. Posła Śliwkę zapewne za jego kłamstwa pozwę a owo słownictwo może spowodować że staniesz przed Sądem i to nie po to żebyś jak pary przed Tobą dostał nakaz przeproszenia ale żeby czytelnicy tej dyskusji zobaczyli kto jest posiadaczem tak sprawnego aparatu poznawczego. Tak chce zmienić świat przynajmniej żeby nie było bezkarności dla takich geniuszy jak Ty.... Jesteś nieprzygotowany więc się przygotuj zanim się ośmieszysz i zanim zaproszę się na ławę oskarżonych...
    0
    4
  • MariuszLewandowski-Fc No cóż z Panem się jednak spotkam na sali rozpraw gdzie dokonamy oceny na ile wycenić należy Pana klasę i kulturę. Ja czytam Pana Wpis jako mowę nienawiści w czystej formie, a o naruszeniu moich dóbr osobistych upomnę się w postępowaniu adhezyjnym... Miłego dnia...
    0
    3
Reklama