Karol Wisowaty uczeń klasy III technikum żywienia w ZSG w Elblągu zakwalifikował się do Ogólnopolskiego prestiżowego konkursu „Kulinarny Talent 2018”. Konkurs ten odbył się 22 marca podczas Najważniejszych targów EuroGastro 2018 w Warszawie. Jego zadaniem jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród uczniów.
Karol przygotował comber jagnięcy na postumencie gratin z batatów i sera w towarzystwie musu z salsefii, chrupiacych boczniaków, szalotki z sosem demi glace, oliwy pietruszkowej z chipsem chlebowo-serowym. Konkurs był nie lada wyzwaniem. Należało przygotować osiem porcji w zaledwie 40 minut.
Konkurs prowadził gospodarz Robert Sowa oraz Krzysztof Ibisz. I chociaż było słychać zachwyt jury składającego się ze znanych aktorów i prezenterów oraz wybitnych szefów kuchni nad idealnym stopniem wysmażenia mięsa Karolowi nie udało się zająć miejsca na podium. Przed nim jeszcze wiele wyzwań i sukcesów. To dopiero początek kariery. Trzymamy kciuki
Konkurs prowadził gospodarz Robert Sowa oraz Krzysztof Ibisz. I chociaż było słychać zachwyt jury składającego się ze znanych aktorów i prezenterów oraz wybitnych szefów kuchni nad idealnym stopniem wysmażenia mięsa Karolowi nie udało się zająć miejsca na podium. Przed nim jeszcze wiele wyzwań i sukcesów. To dopiero początek kariery. Trzymamy kciuki
Katarzyna Gliniecka, Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu