UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Pan Rodziewicz ewidentnie żałuje że Elbląg został zdobyty przez Ruskich. Niestety Panie Pawle nikt inny nie miał na to ochoty, możliwości albo szans. Proszę nie wyłączać elblążanom jakiegoś urojonego poczucia winy. Elblag jest polski i niech już tak zostanie a Pan powinien skorygować swoją balamutną narracje bo prowadzi na bezdroża.
  • MariuszLewandowski-Fc No nie do końca... Polecam Podcast Historyczny który w jednym z odcinków dokładnie opisał obawy Stalina przed wysadzeniem przez Anglików Polskiego Rządu w Gdańsku w drodze desantu z morza. Elbląg był pierwzym NIEMIECKIM miastem jaki zdobyła Armia Czerwona a jest Polski tylko dzieki kaprysom Stalina ale ponieważ Kancelerz Merkel nie chciała pomóc w odbudowie Basenu na Spacerowej Polski jest i pozostanie - nikt w Niemczech nie traktuje poważanie resztek "wypędzonych" choć szkoda że nie przybywa u nas turystów z Niemiec w sumie mamy co pokazać nawet z czasów gdy był tu Elbing. Bałamutna jest teza że ktoś kwestionuje granice Rzeczypospolitej podając stan z okresu przed nowym ustaleniem granic w Europie....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    7
    MariuszLewandowski-Fc(2025-02-11)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Panie ML. Do tej pory potwierdziło osoba, że siedział wiele lat w więzieniu, mieszka kątem u mamusi i pozostaje na jej utrzymaniu, wiek oceniam na 61,nie pracuje. Kolejne pytanie, nawyk pisania to pozostałość, po gazetkach więziennych? Nie lepiej zarobić uczciwie kilka złotych?
  • MariuszLewandowski-Fc No mój drogi zaczynasz zachaczać o art 212 kodeksu karnego... Byłem trzykrotnie tymczasowo aresztowany do sprawy z oskarżenia Prokuratury Okrgowej w Olsztynie Wydział Przestępczości Zorganizowanej i w II Instancji po Alepalcji mec. Afeltowicza - juniora prawomocnie mnie uniewinniono. Mieszkam w Niemczech a "u Mamusi" jak jestem na chwilę w Polsce. Nikt mnie nie musi utrzymywać a lat mam zaledwie 59.Nawyk pisania pozostał po skargach jakie pisałem na ówczesnego dyrektora AŚ w Elblągu a rozwijałem go prowadząc przez kilka lat lokalną gazetę. Zawsze zarabiam uczciwie i na płace w Niemczwch nie narzekam choć ostatnio spadły. Jeszcze czymś chcesz mnie rozśmieszyć ćwirćinteligencie z łapanki pod wiejską remizą ?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-02-11)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Czyli publicznie doświadczasz, że nigdy nie byłeś skazany? Ok. Bardzo ładnie, że czasami wykonujesz prace odpłatne. Potwierdzasz, że mieszkasz kątem. Ok. Z tego co napisałeś wynika, że nie posiadasz nic swojego. Jest jakiś powód prawny? Czy po prostu trudności w funkcjonowaniu w obecnym świecie? Jeśli wynika to z nieporadności życiowej zachęcam do skorzystania z instytucji pomocowych. Obecna władza pomaga osobom nieporadnym życiowo, zagubionym, itd....
Reklama