UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • wam tak łatwo przychodzi generalizowanie i uogólnianie. co powiecie na rodzinę z czwórką dzieci, u której świadczenie 800+ stanowi jakieś 15 % miesięcznych dochodów ? też patologia ?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    3
    Jacyna(2024-11-04)
  • @Jacyna - A kiedyś w PRLu mieli po sześć i siedem dzieci bez żadnych plusów. To też była patologia?
  • ta i mieszkali na trzech pokojach z babcią i dziadkiem. podziękuję za takie warunki bytowe
    1
    2
    Jacyna(2024-11-04)
  • @Jacyna - dziękuj ile chcesz, masz sam zarobić na swoje mieszkanie a nie czekać aż ktoś ci je sprezentuje...
  • Skoro mam sam zarobić na własne mieszkanie, to dlaczego jestem... jako kawaler? Dlaczego dwie osoby mające razem takie same zarobki jak ja, otrzymują wyższy kredyt?
    2
    0
    Elblung(2024-11-04)
  • W PRL nie było 800+ za rodzenie i nie musiało być patologi wszędzie ! Nas było siedmioro a pralnie matka doczekała kiedy ja ostatnio się urodziłem, w szkole bito za byle co ale nigdy nikt widział nas brudnych. Nie było żadnego wsparcia państwa a mimo to wszyscy wykształceni i wykształcone dzieci mają ! Co do wnuków które dziś żyją w tym świecie 800+ się nie wypowiadam bo wszystkim wystarczy komórka a nie książka.
  • Pani pokoleniu sprezentowano to czemu innym nie można?
    0
    0
    Pan Kracy(2024-11-04)
  • Czyli za komuny było lepiej?
    0
    0
    Pan Kracy(2024-11-04)
  • @Pan Kracy - Nie ! Nie było lepiej tylko były czasy w jakich musieliśmy dać sobie radę nie licząc na państwo. Cieszyliśmy się zabawkami jakie sami sobie stworzyliśmy, radość z małych rzeczy. Dziś nie wiedzą co znaczy samemu sobie coś zrobić, dziś wszyscy czekają bo im się należy ! To doprowadza do patologi. Dobrze że są inne czasy, internet czy komórki bo na tym świat zbudowany jest ale problem w tym że połowa młodych żyje chwila, smartfona w ręku i e- papierosy za 800+ a nie inwestycja w przyszłość, w naukę. Tu jest problem.....
Reklama