UWAGA!

Przepis na środę. Kuchnia gruzińska

 Przepis na środę. Kuchnia gruzińska

Trzeci dzień z kuchnia gruzińską w naszym poradniku to trzecia porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego przez Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na zupę pchal lobio oraz ragout z wołowiny. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.

Pchal lobio (składniki):
       - wywar z kurczaka
       - marchew
       - pietruszka
       - seler
       - brukselka (500g)
       - papryka ostra
       - sól, pieprz
       - mąka kukurydziana
       - jajka
      
       Przygotowanie:
       Do ugotowanego wcześniej kurczaka, dodać pokrojone: marchewkę, pietruszkę, seler. Gotować 10 minut i dodać brukselkę pokrojoną na połówki. Gotować jeszcze przez 30 min.
       Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Podawać, z przygotowanymi wcześniej z mąki kukurydzianej i jaj, kluskami kładzionymi.

 


      
       Ragout z wołowiny (składniki):
       - mięso wołowe
       -olej
       - sól
       - kolendra
       - cynamon
       - pomidory
       - marchew
       - fasolka szparagowa
       - bakłażan
       - cebula
       - czosnek
       - 2 szklanki wody
       - koper
       - ziemniaki
      
       Przygotowanie:
       Do rondla z rozgrzanym olejem dorzucić pokrojone w kostkę mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie posypać solą, kolendrą i cynamonem.
       Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać razem z pokrojoną marchewką, fasolą szparagową i bakłażanem. Potem, dodać cebulę i czosnek oraz zalać 2 szklankami wody. Dusić do miękkości.
       Przed podaniem posypać koperkiem. Najlepiej komponuje się z ziemniakami. Smacznego!
      
       Już jutro kolejne przepisy z kuchni gruzińskiej. Naszych czytelników, którzy nie mają czasu na gotowanie, zapraszamy do Restauracji Da Vinci, w której właśnie gruzińskie przysmaki będą ozdobą tego tygodnia. Dodatkowo na dzisiejsze przepisy otrzymacie 50% rabatu, czyli zapłacicie za nie jedyne 12 złotych.
      
      
      
      
      

Restauracja Da Vinci jest sponsorem cyklu „Przepis dnia”.
       Każde dania opisane przez nas w serwisie są dostępne danego dnia w lokalu z 50% rabatem!

Najnowsze artykuły w dziale Poradnik

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)