UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • A miało być normalnie a tu markety się miniaturyzacją. Chciałem wziąć auto w leasing objechałem salony same badziewie chybrydy za pół miliona zł lub dziadostwa z benzynowym 1.0 chcę kupić coś normalnego to nie ma. Dealerzy mówią że Unia zakazuje sprzedaży aut z normalnymi silnikami nakazują zakup absurdalnie drogich chybryd które nie są wcale ekonomiczne lub elektryczne badziewie. Patrzę na rynek USA, Kanady, Japonii, Chin, Rosji, Ukrainy a tam te same modele ale już mają normalne silniki na dodatek można kupić diesla. To po to jesteśmy w tej uni europejskiej żeby żyć w takim ograniczeniu? To jest jak w czasach komuny w PRL-u. Wtedy też motoryzacja w Polsce była tak ograniczona.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    3
    Deunizacja(2025-01-16)
  • @Deunizacja - Już widzę jak objechałeś te salony, chyba w internecie. Piszesz same bzdury, pewnie opowiadane w piaskownicy przy piwku z kolegami. Samochody z napędem hybrydowym (samo h geniuszu intelektu) nie są wiele droższe od spalinowych około 15%, są bardziej ekonomiczne - spalanie benzyny jest znacznie mniejsze, a silniki o pojemności prawie dwukrotnie większej niż 1.0.Bez problemu można nabyć auto z silnikiem spalinowym 1,6 - 2,2 (no i oczywiście większym) we wielu salonach. Z bardzo wielu powodów bardziej logiczny obecnie jest zakup HEV niż auta spalinowego, ale ty o tym nie masz pojęcia. Przejdź się po autokomisach, tam znajdziesz coś dla siebie i w stosownej cenie. To nie motoryzacja jest ograniczona.
  • Geniuszu. Twoje hybrydy z uwagi na konstrukcje silnika i specyficzne skrzynie biegów to pojazdy miejskie i głównie tam mogą się pochwalić niskim spalaniem. Nie nadają się do szybkich jazd autostradowych ani dynamicznej jazdy bo zapominają wtedy o niskim spalaniu.
Reklama