Ponad 2 miliony hektolitrów piwa wyprodukował w ubiegłym roku Browar w Elblągu. To nieco więcej, niż planowano. Firma szczyci się też bardzo dobrymi wskaźnikami kosztów produkcji i osiągnięciami w ochronie środowiska.
Półtora z wyprodukowanych w Elblągu dwóch milionów hektolitrów piwa to specjalność elbląska - Specjal. To - jak wynika z podsumowania ubiegłorocznej sprzedaży - najmocniejsza w kraju marka regionalna.
- Wszystkie sukcesy browaru to zasługa ciężkiej pracy naszej załogi - mówi Roman Korzeniowski, dyrektor Browaru w Elblągu. - W dobie tak ostrej konkurencji nie wystarczy już mieć browar, który produkuje piwo. Dzisiaj, żeby się utrzymać na rynku, trzeba produkować piwo o najwyższej jakości po najniższych możliwych do osiągnięcia kosztach.
Elbląski browar jest liderem w dziedzinie umiejętności korzystania z systemów zarządzania: środowiskowego (ISO 14001: 2004), jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym produktu
(ISO 9001:2000 i HACC DS.3027 E) oraz zarządzania BHP (PN-N-18001:2004 i OHSAS:1999). Audytorzy tych systemów podkreślają podczas kontroli duży profesjonalizm i zaangażowanie pracowników browaru w realizacji zadań wynikających z wymagań systemów. Ta staranność o wysoką jakość przy jednoczesnym obniżeniu kosztów produkcji lokuje Browar w Elblągu na pierwszych miejscach w koncernie Heinekena. A ma on na całym świecie ponad 60 browarów, także takich z wielowiekowymi tradycjami:
- To także zasługa najnowocześniejszych urządzeń i technologii wprowadzanych w naszych browarach w okresie prywatyzacji - mówi Krzysztof Rut, dyrektor ds. korporacyjnych Grupy Żywiec. - A Browar w Elblągu jest liderem nie tylko w naszej Grupie, ale też wśród innych polskich browarów.
Dzięki dobrym wynikom finansowym elbląskiego Browaru firma może nadal wspierać wiele imprez kulturalnych, przedsięwzięć sportowych i charytatywnych w mieście i regionie.
- Wszystkie sukcesy browaru to zasługa ciężkiej pracy naszej załogi - mówi Roman Korzeniowski, dyrektor Browaru w Elblągu. - W dobie tak ostrej konkurencji nie wystarczy już mieć browar, który produkuje piwo. Dzisiaj, żeby się utrzymać na rynku, trzeba produkować piwo o najwyższej jakości po najniższych możliwych do osiągnięcia kosztach.
Elbląski browar jest liderem w dziedzinie umiejętności korzystania z systemów zarządzania: środowiskowego (ISO 14001: 2004), jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym produktu
(ISO 9001:2000 i HACC DS.3027 E) oraz zarządzania BHP (PN-N-18001:2004 i OHSAS:1999). Audytorzy tych systemów podkreślają podczas kontroli duży profesjonalizm i zaangażowanie pracowników browaru w realizacji zadań wynikających z wymagań systemów. Ta staranność o wysoką jakość przy jednoczesnym obniżeniu kosztów produkcji lokuje Browar w Elblągu na pierwszych miejscach w koncernie Heinekena. A ma on na całym świecie ponad 60 browarów, także takich z wielowiekowymi tradycjami:
- To także zasługa najnowocześniejszych urządzeń i technologii wprowadzanych w naszych browarach w okresie prywatyzacji - mówi Krzysztof Rut, dyrektor ds. korporacyjnych Grupy Żywiec. - A Browar w Elblągu jest liderem nie tylko w naszej Grupie, ale też wśród innych polskich browarów.
Dzięki dobrym wynikom finansowym elbląskiego Browaru firma może nadal wspierać wiele imprez kulturalnych, przedsięwzięć sportowych i charytatywnych w mieście i regionie.
Mira Stankiewicz – Telewizja Elbląska