UWAGA!

Sposób na... „rodzynki”

Istnieje dobry i niezawodny sposób na unikanie niespodzianek w chlebach, a to – przesiewanie mąki, informował Dziennik Bałtycki z 23 czerwca 1954 r.

Lubię rodzynki, owszem, nawet bardzo, ale takie prawdziwe.
     Wcale mi jednak nie odpowiadają rodzynki z rodziny gąsienic, a taki właśnie znalazłam w chlebie, zakupionym 12 bm. w sklepie GS-u w Suchaczu (pow. Elbląg).
     Zgłaszam więc uroczysty protest przeciwko zamieszczania takowych w produktach piekarniczych i zarazem zwracam uwagę zarządowi piekarni w Suchaczu, że istnieje dobry i niezawodny sposób na unikanie niespodzianek w chlebach, a to – przesiewanie mąki.
     
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama