UWAGA!

Chleb w Elblągu

Chleba jest pod dostatkiem, mimo to mieszkańcy Elbląga są niezadowoleni, informował Elbląski Głos Wybrzeża z 19 stycznia 1955 r.

Mieszkańcy Elbląga są niezadowoleni. Przyczyna – poza „sandomierskim”, „lubelskim”, „łódzkim” czy też „nałęczowskim”, żadnych innych gatunków chleba miejscowe piekarnie nie wypiekają. Przepraszam – jest czasami (bardzo rzadko) razowiec, rozchwytywany przez klientów momentalnie. Dlaczego w innych miastach można otrzymać chleb „Grahama”, „pumpernikiel”, sitkowy i razowy, a nie można go dostać w naszym mieście.
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
Reklama