UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • W jaki sposób naziemna wiata przystankowa z naziemną zatoczką koliduje z podziemną infrastrukturą? Od kiedy trzeba wykopać prawie metrową jamę w ziemi (dokładnie 0.7m), żeby ułożyć kilka betonowych kostek z utwardzeniem podłoża?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    12
    5
    DasModel(2025-02-13)
  • @DasModel - Das Model: chyba nie znasz tego terenu, tam pod ziemią jest własnie masa kabli, rury CO, kable telefoniczne, betonowa osłona tych kabli, wiem bo widziałem jak robili, w ziemi pod blokali rury CO, i inne głebowiek usadowienie systemu. Poza tym tam jest lekki spad, góreczka, musliby wyrówanć teren, wkopac się... a jak juz zaczną robić, to zatoczka, dodatkowy chodznik, wiata? O zgrozo! to zacznie się burdel na maxa. Dlatego milion złotych bo trzeba przełożyć rury i beton kable w bok aby zrobic zatoczke w miejscu do tego nieprzygotowanym. Totalna bzdura. Niszczyć krajobraz dla garstki nie wiadomo kogo jak przystanki są obok. Oby to sie nie udało zrobić. bardzo mało ludzi tam jeździ.
  • Zgodnie z przepisami każda taka infrastruktura, teletechniczna czy kanalizacyjna musi znajdować się na głębokości 0.7m dlatego zastanawiam się jak głęboko potrzeba kopać dla zatoczki, żeby położyć beton techniczny, podsypkę i kilka betonowych klocków. Z innych dokumentacji o zatoczkach autobusowych wynika, że głębokość na to wszystko nie przekracza 60cm więc nie wiem gdzie jest sens przebudowy całego podziemia.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    0
    DasModel(2025-02-14)
Reklama