UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Szanowny Panie redaktorze. Muszę przyznać, że z niebywałym zaskoczniem przeczytałem ten artykuł i jestem nim zniesmaczony, żeby nie powiedzieć zażenowany. Elbląg jest ponad stutysięcznym miastem i uważam, że gala nagród przyznawanych przez Pana prezydenta (bez najmniejszego względu na to z jakiej opcji politycznej się wywodzi i czy go się lubi czy nie) dla osób zasłużonych naszemu miastu powinna tak właśnie wyglądać. Sam byłem na tej gali i poziom naprawdę był wysoki, adekwatny do takiej imprezy. Uważam też, że koszt nie jest nadmiernie wysoki biorąc pod uwagę poziom całego przedsięwzięcia. Zapewne uszczuplił w pewnym sensie budżet miasta, ale jednak są to pieniądze wydane na docenienie ludzi, którzy coś w Elblągu robią. Są to też pieniądze wydane w pewnym sensie na promocję. Nie wiem jak Pan redaktor wyobrażałby sobie taką imprezę, może festyn na jakiejś podeelbąskiej wsi żeby było taniej. Jakkolwiek nie we wszystkim zgadzam się z Panem prezydentem, to w tej kwestii stoję murem za decyzjami podjętymi w ratuszu aby właśnie w takiej formie tę galę utrzymać.
  • Robrajają mnie takie komentarze w których piszący ''stoja murem za prezydentem '' bo to może wiele sugerować. Jeszcze bardziej argumenty gdzie piszacy arbitralnie ustala, że koszt nie był nadmiernie wysoki biorąc pod uwage poziom przedsięwziecia. To jest miły Panie tylko i wyłącznie pańska opinia. Ja bym wolał żeby miasto nie wydawało naszych pieniędzy ''w pewnym sensie na promocję '' tylko rozsądnie i na temat.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    1
    Bazyli(2025-03-19)
  • "Muszę przyznać, że z niebywałym zaskoczniem przeczytałem ten artykuł i jestem nim zniesmaczony, żeby nie powiedzieć zażenowany. " Zaś GM jest zwyczajnie wkurzona faktem, że miasto zafundowało sobie bibkę za 100 000 zł za godzinę. "Nie wiem jak Pan redaktor wyobrażałby sobie taką imprezę" GM nie wie jak to sobie wyobraża pan Rafał, ale GM wyobrażałaby sobie ten capstrzyk jak prolog koncertu symfonicznego Elbląskiej Orkiestry Kameralnej z elbląskim aktorem jako prowadzącym. Byłoby nie tak "świętowo", ale uczestnicy zderzyliby się z kulturą wysoką, pan prezydent mógłby być dumny z organizacji imprezy na stosownym poziomie acz naszymi, elblążan siłami. A tak, jeśli nie przeprosi za ten bardzo kosztowny wygłup, to zaliczy rzetelną wpadkę wizerunkową i tyle na tym zyska, że przekona mieszkańców, że nie jest godzien piastowanego obecnie urzędu !
    4
    0
    GłębokaMyśl(2025-03-19)
  • MariuszLewandowski-Fc Absolutnie się z Pana lub Pani opinią zgadzam ale środki powinny trafiać do instytucji kultury Elbląga a nie być wydatkowane co najmniej rozrzutnie. Natomiast to nie są środki na promocję Miasta ale na budowanie jego spójności społecznej i kształtowanie wzorców. Dlatego powinni być tam artyści z Elbląga
    4
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2025-03-19)
  • Jak sobie wyobrazić taką imprezę? Np. tak samo, jak do tej pory w połączeniu z innym wydarzeniem, żeby nie mnożyć kosztów. Miasto powinno optymalizować koszty, jeżeli nie stać go nawet na remont chodnika na Stoczniowej. Przypominam, przy samym Starym Mieście i to jest faktyczna (anty)reklama dla miasta. Elbląg może i ma ponad 100 tys. ludności, ale budżet ma taki sam, jak Słupsk (miasto mniejsze, w teoretycznie gorszej lokalizacji), który ma ich ~79 tys.
Reklama