UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Autor zdjęcia jest ten sam co wygrał poprzedni konkurs ze zdjęciem Politechniki Gdańskiej, więc chyba redakcja zna jego dane? Co do "poprawnego wykonania od strony warsztatowej" to ten walący się budynek po lewej i obcięta lampa pozostawiają sporo do życzenia. A w kwestii walorów artystycznych, to o gustach się nie dyskutuje, ale jedne z ostatnich miejsc w konkursie pod względem ocen czytelników świadczy o zgoła odmiennym guście czytelników i redakcji; )
  • Z walącym się budynkiem to przesada - zdjęcie jest zrobione na 135mm prawie na wprost, a ja nie jestem fanem poprawiania perspektywy w programach. Nie będę też wchodzić na drabinę, żeby wyprostować budynki. Zdjęcie wrzuciłem jakie wrzuciłem, nie robie zdjęć pod konkurs, tylko dla siebie. Co do latarni - miałem ją przestawić, czy wymazać w photoshopie wprowadzając artefakty? Taki kadr chciałem złapać i taki złapałem - obiektywem stałoogniskowym pracuje się inaczej, nie mogłem podejść blizej i zmniejszyć ogniskowej, żeby wyrzucić latarnie z kadru. Pozdrawiam.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    4
    Marcel Zieliński(2025-02-16)
  • @Marcel Zieliński - Jakiś zazdrośnik to napisał zapewne; ) Nie bierz do sobie. Mi się podoba.
  • @Marcel Zieliński - Marcel nikt do Ciebie nie ma pretensji, że to zdjęcie wygrało. To że jest słabe i nie przedstawia żadnych walorów artystycznych ani promujących miasto to od razu widać. Rozumiem że mogą być miesiące kiedy redakcja po prostu nie ma z czego wybrać, ale w tym miesiącu naprawdę było sporo bardzo dobrych zdjęć. Marcel, jeżeli nie robisz zdjęć pod konkurs tylko dla siebie -rób tak dalej. A redakcja niech doceni ludzi. którzy robią naprawdę dobre zdjęcia, które mogły by być promocją miasta.....
  • @Panek - Np zdjecie ptaków. XD
Reklama