„Według optymistycznego scenariusza, na Wielkanoc elblążanie będą już jedli szynkę, wyprodukowaną w nowych halach Zakładów Mięsnych” – czytamy w Dzienniku Elbląskim.
„Andrzej Kłyk, dyrektor Zakładów Mięsnych Elmeat przyznaje, że do czwartku nie będzie mógł spać spokojnie. Od tego, czy radni przyjmą uchwałę w sprawie zmiany planu zagospodarowania przestrzennego terenu przewidzianego pod budowę hipermarketu przy ul. Żeromskiego, zależy byt zakładów.
- Myśmy się wywiązali z warunku narzuconego nam przez radnych w kwietniu – podkreśla dyrektor. – Rozpoczęliśmy budowę nowej siedziby przy ul. Mazurskiej. Do tej pory zainwestowaliśmy już 2,5 mln zł. (...)
- Mamy nadzieję, że produkcję będzie można przenieść na Mazurską jeszcze przed Wielkanocą – mówi Andrzej Kłyk.
Dyrektor zdradza też, że firma próbowała szukać innego nabywcę swoich terenów.
- Byli chętni – przyznaje Andrzej Kłyk. – Ale oferowali nam o połowę mniej pieniędzy niż L`eclerc”.
Więcej w Dzienniku Elbląskim.
- Myśmy się wywiązali z warunku narzuconego nam przez radnych w kwietniu – podkreśla dyrektor. – Rozpoczęliśmy budowę nowej siedziby przy ul. Mazurskiej. Do tej pory zainwestowaliśmy już 2,5 mln zł. (...)
- Mamy nadzieję, że produkcję będzie można przenieść na Mazurską jeszcze przed Wielkanocą – mówi Andrzej Kłyk.
Dyrektor zdradza też, że firma próbowała szukać innego nabywcę swoich terenów.
- Byli chętni – przyznaje Andrzej Kłyk. – Ale oferowali nam o połowę mniej pieniędzy niż L`eclerc”.
Więcej w Dzienniku Elbląskim.
przyg. M