![Elbląg, Jury. Na pierwszym planie Robert Sowa, szef kuchni warszawskiego hotelu Sobieski Elbląg, Jury. Na pierwszym planie Robert Sowa, szef kuchni warszawskiego hotelu Sobieski](/newsimg/duze/p286/jury-na-pierwszym-planie-robert-sowa-szef-kuchni-28685.jpg)
Wysiłek, koncentracja, pośpiech ale i chwile namysłu - to wszystko rysuje się na twarzach uczestników elbląskiego konkursu „Mistrz Szkolnej patelni”, ale także na twarzach jurorów - uznanych już mistrzów kuchni. Zobacz fotoreportaż . Zobacz też efekty wysiłku tych pierwszych.
Prezentujemy przepisy na wszystkie konkursowe potrawy oraz efekty pracy młodych kucharzy, przynajmniej te wizualne. Może któreś z nich wypróbujecie już w ten weekend? Zapraszamy.
Udka w pomarańczach
Kurczak po staropolsku
Szczupak w wędzonym boczku
Eskalopki z indyka w dżemie żurawinowym
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowo-miodowym
Polędwiczki po staropolsku w sosie borowikowym
Mrowisko
Leszcz po mazursku inaczej
Stek ze strusia
Polędwica wieprzowa z fasolą
Kurczak nadziewany ryżem i morelami
Roladki egzotyczne w sosie z żurawinami
Kieszonki drobiowe z morelami w sosie malinowym
Udka na jabłkach w słodkim sosie
Kurczak w migdałach
Torcik z sandacza nadziewany szpinakiem w akompaniamencie suszonych pomidorków pod ryżem buraczanym
Roladki z soli
Udka w pomarańczach
Kurczak po staropolsku
Szczupak w wędzonym boczku
Eskalopki z indyka w dżemie żurawinowym
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowo-miodowym
Polędwiczki po staropolsku w sosie borowikowym
Mrowisko
Leszcz po mazursku inaczej
Stek ze strusia
Polędwica wieprzowa z fasolą
Kurczak nadziewany ryżem i morelami
Roladki egzotyczne w sosie z żurawinami
Kieszonki drobiowe z morelami w sosie malinowym
Udka na jabłkach w słodkim sosie
Kurczak w migdałach
Torcik z sandacza nadziewany szpinakiem w akompaniamencie suszonych pomidorków pod ryżem buraczanym
Roladki z soli
PD