UWAGA!

Za mało mięs w konserwach

Kontrolerzy Inspekcji Handlowej w Elblągu badali jakość konserw mięsnych i drobiowych.

Skontrolowano siedem sklepów i jedną hurtownię. Do badań w laboratorium pobrano próby z sześciu partii konserw, zakwestionowano jakość czterech partii.
     „Konserwy mięsne i drobiowe kwestionowano głównie ze względu na niższy wsad surowców mięsno-tłuszczowych, wyższą zawartość tłuszczu, wyższą zawartość skrobi albo wady organoleptyczne (niewłaściwie związanie i konsystencja). Nie stwierdzono oferowania do sprzedaży konserw przeterminowanych – czytamy w komunikacie Inspekcji Handlowej.
     
PD

Najnowsze artykuły w dziale Gospodarka

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (od najstarszych opinii)
Reklama